«Latio»: Jūrmalā īpašumu pārdevēju veiktā cenu paaugstināšana atgrūž ārzemju pircējus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jūrmalā vasaras sākumā biežāk nekā iepriekš darījumi ar nekustamajiem īpašumiem nenotiek un viens no iemesliem ir daudzu pārdevēju veiktā cenu paaugstināšana, kas atgrūž pircējus, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» mājokļu tirgus pārskatā.

Jūrmalā saglabājas ārzemju pircēju interese par jauno projektu dzīvokļu un savrupmāju iegādi, tomēr pircēji piemērota īpašuma izvēlei velta vairāk laika nekā iepriekš un apskata daudzus piedāvājumus, teikts pārskatā.

Arī Jūrmalas kvalitatīvo īpašumu īres tirgū vērojama līdzīga aina - sākoties aktīvajai vasaras sezonai, īres maksas tiek paaugstinātas, tādēļ daļa no potenciālajiem īrniekiem atsakās no nodoma īrēt un izvēlas viesnīcu, norāda «Latio».

Daļa Krievijas iedzīvotāju, kas vēlas Jūrmalā pavadīt atvaļinājumu, taču nav gatavi īpašuma iegādei vai īrei tērēt lielus līdzekļus, iegādājas dzīvokļus arī sērijveida daudzdzīvokļu mājās, piemēram, Kauguros, teikts pārskatā.

Jau ziņots, ka Jūrmalā šā gada četros mēnešos kopējais darījumu skaits ar mājokļiem salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu samazinājies par piektdaļu, tai skaitā ar dzīvokļiem - par 32%, bet privātmājām - par 7%. Darījumu skaita pieaugums Jūrmalā gaidāms vasaras mēnešos, prognozē «Latio».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu