«Latio»: Rīgas tipveida dzīvokļu vidējā cena pagājušajā gadā palielinājusies par 1,4% (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas sērijveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena 2012.gada decembrī attiecībā pret iepriekšējo mēnesi palielinājusies par 0,5% un bija 583 eiro, liecina «Latio» jaunākais mājokļu tirgus pārskats, portālu «Apollo» Roberts Kārkliņš, «Latio» tirgus pārskatu projektu vadītājs Salīdzinājumā ar 2011.gada decembri Rīgas tipveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena ir lielāka par 1,4%, bet salīdzinājumā ar 2010.gada pēdējo mēnesi – par 0,7%. Ik mēnesi nedaudz svārstoties pieauguma vai samazinājuma virzienā, tipveida dzīvokļu cenu līmenis saglabājas nemainīgs jau vairāk nekā divus gadus.

«2013.gadā sērijveida dzīvokļu cenu līmenis būtiski nemainīsies, vidējā cena varētu palielināties aptuveni 5% robežās. Patlaban nav faktoru, kas šajā lielākajā dzīvokļu segmentā varētu veicināt strauju pieprasījuma pieaugumu un līdz ar to arī jūtamas cenu izmaiņas. Arvien lielāka loma piedāvājuma palielināšanā ir banku uzņēmumiem. Paredzams, ka 2013.gadā banku īpašumā nonākušo mājokļu piedāvājums varētu pieaugt, ietekmējot gan tipveida, gan jauno projektu dzīvokļu tirgu,» skaidro «Latio» Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

Viņa piebilst, ka turpmāk arvien izteiktāka būt tipveida dzīvokļu tirgus segmentēšanās – īpašumiem labā stāvoklī, ar labu atrašanās vietu, zemi īpašuma sastāvā un kvalitatīvu apsaimniekošanu cenas saglabāsies esošajā līmenī vai nedaudz augs, savukārt sliktā stāvoklī esošu dzīvokļu cenas samazināsies.

Decembrī lielākais pieprasījums bija pēc labā stāvoklī esošiem tipveida dzīvokļiem, tomēr pircēju prasībām atbilstošu dzīvokļu piedāvājums par īpašuma kvalitātei un tirgus situācijai atbilstošu cenu samazinās. Apzinoties, ka pagaidām tipveida dzīvokļu cenu līmenis ir nemainīgs, pircēji ar lēmuma pieņemšanu par īpašuma iegādi nesteidzas un savām vajadzībām piemērotu mājokli meklē ilgi. Par sērijveida dzīvokļu iegādi turpina interesēties pircēji, kas tos iegādājas, lai piedāvātu īres tirgū.

Sērijveida dzīvokļu cenu izmaiņas dažādos galvaspilsētas mikrorajonos dažādu sēriju mājās ir atšķirīgas. Labā tehniskā stāvoklī esošu sērijveida dzīvokļu cenas tādos mikrorajonos kā Purvciems, Pļavnieki, Zolitūde, Imanta un Ziepniekkalns vienistabas dzīvokļiem decembrī bija 21 000–29 000 eiro, divu istabu dzīvokļiem – 28 000–39 000 eiro, trīs istabu dzīvokļiem – 32 000–47 000 eiro, četru istabu dzīvokļiem – 39 000–49 000 eiro.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu