«Lattelecom Interaktīvajā TV» turpmāk nebūs tiesību pārraidīt kanālu TV3 (341)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

1.aprīlī beidzas līgums starp TV3 un «Lattelecom» par kanāla TV3 raidīšanu «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā», informē mediju grupas «Modern Times Group» (MTG) sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone.

Līdz šim «Lattelecom» nav noslēdzis jaunu līgumu ar TV3, un tas nozīmē, ka «Lattelecom» nav tiesību pārraidīt kanālu TV3 interaktīvajā televīzijā no 2.aprīļa.

Tos skatītājus, kurus šis lēmums ietekmē, MTG aicina izmantot lielāko nacionālo video portālu Latvijā «TVPlay» un «TVplay» aplikāciju mobilajās ierīcēs vai citas televīzijas platformas.

Kā ziņots, 1.aprīlī beidzas līgums, kas noslēgts starp TV3 un «Lattelecom» par kanāla TV3 raidīšanu «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā». Jauns līgums abu uzņēmumu starpā nav noslēgts, un tas nozīmē, ka «Lattelecom» nav tiesību pārraidīt kanālu TV3 interaktīvajā televīzijā no 2.aprīļa.

Tas attiecas tikai uz Interaktīvās televīzijas lietotājiem, citi kabeļoperatori, satelīttelevīzijas operatori un virszemes televīzijas operators piedāvā skatīties kanālu TV3.

Baiba Zūzena, MTG TV un radio vadītāja Latvijā, pauž nožēlu, ka tiks sarežģītā ārpolitiskā situācijā «Lattelecom» šādi rīkojas, kā rezultātā cietīs skatītāji un nacionālā informatīvā telpa. Tas ir veids, kā «Lattelecom» parāda savu attieksmi pret Latvijas skatītājiem un Latvijā veidoto saturu, kuru augstvērtīgā kvalitāte piedāvā kanāls TV3.

Kā norāda Zūzena, «Lattelecom» šobrīd nepiekrīt maksāt TV3 prasīto atlīdzību par kanāla TV3 veidoto programmu, ko «Lattelecom» tālāk piegādā saviem abonentiem, saņemot par to samaksu no saviem klientiem.

Tikmēr «Lattelecom» informē, ka uzņēmums un koncerns MTG nav vienojušies par kanāla TV3 retranslācijas noteikumiem ar skatītājiem izdevīgiem nosacījumiem. MTG par 60% ir paaugstinājis kanāla TV3 retranslācijas maksu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tādejādi «Lattelecom» satura maksājums koncernam MTG par tā sešiem kanāliem būtiski pārsniedz izmaksas, kādas «Lattelecom» kopsummā maksā tādiem starptautiskiem kanāliem, kā, piemēram, «Discovery», «Eurosport», CNN, BBC, «Fox», «National Geographic».

Lai arī pēdējos pāris gadus MTG par prioritāti ir virzījis vietējā satura ražošanu, meklējot dažādus papildus finansējuma avotus - gan apvienojoties ar LNT, gan panākot grozījumus tā saucamā must carry statusā, gan atstājot bezmaksas apraidi, diemžēl pašu ražotais saturs kanālā TV3 nepārsniedz vien pāris stundas dienā.

«Nav izdevies vienoties ar koncernu MTG par kanāla TV3 retranslāciju, taču esmu pārliecināta, ka mums izdosies kompensēt šī kanāla neesamību, jo gandrīz 80% TV3 piedāvātā satura ir skatāms kādā citā «Lattelecom» TV kanālā, savukārt atlikušos 20% piedāvājam aizvietot ar ļoti līdzvērtīgu saturu. Esam pievienojuši gan jaunus kanālus, gan paplašinājuši «Lattelecom» videonomas piedāvājumu, tajā iekļaujot piemēram tādus Latvijā veidotus raidījumus kā «Sirmais. Kulta ēdieni.», raidījumi jaunajiem vecākiem - Māmiņu klubs, festivāla «Positivus» koncertieraksti u.c.. Tāpat pieejamas lielāko ASV kino studiju –jaunākās filmas uzreiz pēc to pirmizrādēm kinoteātros, kā arī Eiropas godalgotās kinofestivālu filmas, un, protams, visplašākā Latvijā veidoto filmu un raidījumu izlase,» stāsta Inga Alika «Lattelecom» Televīzijas biznesa daļas direktore.

Komentāri (341)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu