«Lattelecom» norāda, ka «Viasat» turpina retranslēt Krievijas telekanālu RTR (94)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: espensorvik, CC BY-SA 2.0

Uzņēmums «Lattelecom» aicina atbildīgās institūcijas nodrošināt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmuma par kanāla «Rossija RTR» retranslācijas pārtraukšanu Latvijas teritorijā uz trim mēnešiem, izpildi visos TV operatoru tīklos un platformās.

Uzņēmuma pārstāve Līga Bite norāda, ka lēmuma nepildīšanas gadījumā netiek sasniegts lēmuma mērķis, turklāt tiek kropļota elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozare kopumā un tirgus situācija godīgas konkurences apstākļos.

Vēstuli uzņēmums trešdien nosūtījis NEPLP, Konkurences padomei, Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC), kā arī zināšanai Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Nacionālās drošības komisijai, Ekonomikas, Kultūras un Iekšlietu ministrijām.

Uzņēmums, atsaucoties uz publiski pieejamo informāciju, ziņo, ka NEPLP lēmumu par kanāla RTR retranslācijas pārtraukšanu izpildījis «Lattelecom» un arī citi maksas televīzijas operatori, izņemot satelīttelevīzijas operatoru «Viasat».

«Lattelecom» uzsver, ka jebkurš cits maksas televīzijas pakalpojumu operators atrodas identiskā situācijā, kā «Viasat» – operatori ir noslēguši retranslācijas licences līgumus par programmas RTR retranslāciju savās TV platformās.

«Lattelecom» godprātīgi izpildīja NEPLP lēmumu tā spēkā stāšanās dienā otrdien, 8.aprīlī, un sagaida, ka šo prasību ievēros visi TV operatori, kas darbojas Latvijas teritorijā.

«Uzskatām, ka nepieciešama tūlītēja, efektīva un koordinēta visu atbildīgo valsts institūciju rīcība, lai nodrošinātu patiesu NEPLP lēmuma izpildi un faktisku programmas RTR retranslācijas pārtraukšanu visos elektronisko sakaru tīklos Latvijā,» teikts uzņēmuma paziņojumā.

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu