Latvala pārņēmis Francijas rallija kopvērtējuma pirmo vietu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par pasaules autorallija čempionāta (WRC) 11.posma, kas norisinās Francijā, kopvērtējuma līderi pēc otrās pilnās sacensību dienas kļuvis Jari Mati Latvala no Somijas («Volkswagen»).

Pēc piektdienas ātrumposmiem kopvērtējuma līderis bija beļģu braucējs Tjerī Nevils no «Qatar» komandas, taču sestdien viņš vienā no «dopiem» pārsita mašīnas riepu un tagad atkāpies uz piekto pozīciju vairāk nekā minūti aiz Latvalas.

Pašlaik Latvala par nieka 0,4 sekundēm apsteidz savu tuvāko sekotāju spāni Daniju Sordo no «Citroen» vienības.

Kopumā labākos četrus sacensību braucējus šķir vien piecas sekundes. Tā 1,5 sekundes no Latvalas atpaliek ar «Volkswagen» braucošais jaunais pasaules čempions Sebastjans Ožjē no Francijas, bet vēl par 3,5 sekundēm atpaliek deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs no Francijas («Citroen»), kurš aizvada pēdējo WRC posmu savā karjerā.

Rallijā ieplānoti 20 ātrumposmi. Tas ilgs līdz svētdienai.

Kā ziņots, pasaules čempiona titulu Ožjē garantēja ceturtdien, kad viņa vienīgais konkurents Nevils nespēja uzvarēt atklāšanas ātrumposmā («Power Stage»).

Lēbs par pasaules čempionu kļuva deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam. Šosezon viņš piedalījies tikai trijos posmos, bet tāpat pašlaik kopvērtējumā ieņem augsto septīto vietu.

Tāpat Lēbs šovasar piedalījās leģendārajās Paikspīkas kalnā braukšanas izturības sacīkstēs, sasniedzot trases visu laiku ātrāko rezultātu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu