«Latvenergo» ir gatavs patērētājiem atmaksāt 45 miljonus latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ja arī galīgā tiesu instance lems, ka pagājušā gada aprīlī spēkā stājušies «Latvenergo» diferencētie elektroenerģijas tarifi ir atceļami, uzņēmums būs gatavs atmaksāt patērētāju pārmaksāto summu -  kopumā 45 miljonus latu.

To intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» atzina «Latvenergo» valdes loceklis Uldis Bariss.

«Mēs saprotam, ka sliktākajā scenārijā šāda iespēja pastāv, un mēs tam esam gatavi, kaut gan man negribētos īpaši par to spekulēt, jo es domāju, ka gala lēmums nebūs tāds, kāds tas ir pašlaik,» sacīja Bariss.

Uz jautājumu, kā nelabvēlīga galīgā sprieduma gadījumā «Latvenergo» plāno klientiem atmaksāt pārmaksāto summu, Bariss sacīja, ka to uzņēmums vērtēs tikai pēc tiesas sprieduma - iespējams, tas varētu notikt, samazinot elektroenerģijas cenu nākotnē.

Jau ziņots, ka Administratīvā apgabaltiesa 25.jūnijā  apmierināja vairāku fizisku un juridisku personu sūdzības par «Latvenergo» tarifu akceptēšanu 2011.gada februārī. Tiesa atcēla Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) 2011.gada 16.februāra lēmumu Nr.40. Apstrīdētais SPRK lēmums atcelts ar tā pieņemšanas dienu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu