Latviešiem Īrijā liek strādāt necilvēcīgos apstākļos, liedz pabalstu un liek «braukt atpakaļ uz Poliju»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Īrijā, Droghedā, kādu latviešu ģimeni šokējusi kādas sociālās darbinieces attieksme pēc tam, kad viņi sakarā ar garajām darba stundām un necilvēcīgajiem darba apstākļiem darba vietā bija izlēmuši pamest darbu.

Latviešu ģimene portālam «baltic-ireland.ie» raksta, ka  piecus gadus strādājuši uzņēmumā, kurā lietotas dažādas ķimikālijas -  vide bijusi kaitīga un bīstama veselībai.  Ģimene raksta , ka viņiem nav bijis brīvā laika, bet pārtraukums starp darba dienām – «vien dažas stundas, kas ir daudz mazāk nekā likumā noteiktās stundas».

Kaut arī ģimene visus piecus gadus godprātīgi maksājusi nodokļus, tai neesot izdevies saņemt sociālo palīdzību, nonākot bezdarbnieku rindās, taču vēl jo vairāk esot pārsteigusi sociālās darbinieces attieksme.

«Mums bija jādzird, piemēram, šādas frāzes: «Vai jūs zināt, cik laimīgiem jums bija jābūt, ka jums bija šis darbs? Ar kādām tiesībām jūs to pametāt?» Šie vēl tomēr bija tikai tīrie «ziediņi» salīdzinot ar trīsreiz atkārtoto «Brauc atpakaļ uz Poliju!» un «Jums te nekas nepienākas!» Darbiniece nekautrējās arī uzsvērt, ka viņa arī strādājot un spējot atrast laiku visam. Turklāt viņai esot trīs bērni, kuru radīšanai esot bijušas vajadzīgas tikai 5 minūtes,» raksta ģimene.

Latviešu viesstrādnieki arī norādījuši, ka viņiem pārmests – viņi melojot un uzsvērts, ka iepriekšminētie esot galvenie iemesli, lai nepiešķirtu darba meklētāja pabalstu.

«Sociālā dienesta atteikumā kā viens no galvenajiem iemesliem bija minēts tas, ka neesam pieejami pilnas slodzes darbam, jo mums ir nepieciešams laiks ģimenei. Vai patiešām sociālais darbinieks domā, ka likumā noteiktais pilnas slodzes darbs ir 60-70 stundas nedēļā?» raksta latvieši, kas nolēmuši cīnīties par savu taisnību.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu