Latviešu burtu ābece pieejama «iPhone» un «iPad»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Uzņēmums «E Forma» sadarbībā ar SIA «EUSO» ir laidusi klajā latviešu valodas burtu ābeci bērniem un citiem interesentiem, kuri vēlas apgūt latviešu valodu, darbojoties ar «iPhone», «iPad» un «iPod Touch».

Ābecē katrs burts ir attēlots īpaši - atskaņota tā izruna un nosaukts vārds, kas sākas ar šo burtu. Turklāt burts ir papildināts ar dzīvespriecīgām un interaktīvam ilustrācijām, kas motivē un palīdz viegli un ātri apgūt latviešu valodas alfabētu.

Šī programma iepazīstina ar burtiem, attīsta prasmi tos pazīt, izprast sakarību starp burtu, skaņu un vārdu, kā arī trenē atmiņu, veicina uzmanības noturību un vērīgumu. Turklāt interaktīvā Ābece trenē pirkstu sīko muskulatūru, jo katrs turpmākais solis tiek balstīts uz precīzu pieskārienu norādītai vietai ekrānā. Bērns var mācīties patstāvīgi, spēlējoties, izmantojot redzi, dzirdi, tausti.

Šodien ar mūsu izstrādāto ābeci spēlējas bērni jau no divu gadu vecuma, teikts paziņojumā presei.

«Veidojot ābeci pētījām ābeces vēsturi, mācību metodoloģiju un loģiku to veidošanā. Analizējot iepriekš paveikto gan drukātā, gan elektroniskajā vidē, izveidojām savu, oriģinālu veiksmīgu tēlu un vārdu sistēmu, kas tiek papildināta ar animācijas elementiem. Zīmīgi, ka gan pirmajām latviešu ābecēm, kas datētas ar 1680. gadu, gan arī turpmākajām, kā simbols izmantots gailis. Veidojot savu ābeces versiju «iPhone» videi, arī mēs turpinājām iesākto vēsturisko tradīciju un kā simbolu izvēloties gaili. Jo gailis ir rīta gaismas un jaunas dienas vēstnesis. Oriģinālilustrāciju pamatā izmantojām tekstuālo un vizuālo tēlu atbilstību, izvēlēto priekšmetu uztveres vieglumu, kā arī nosacījumu, ka vārdam jāsākas ar konkrētu burtu. Tāpēc ābecē iestrādātie vārdu savienojumi un «meles mežģi» ir īpaši pārdomāti. Ābeci atzinīgi novērtējuši gan bērni, gan sākumskolas pedagogi,» norāda uzņēmuma «E Forma» valdes loceklis Ardis Markss.

Tiek norādīts, ka šāda ābece palīdzēs apgūt valodu latviešu bērniem, kuru ģimenes devušās darbā uz ārvalstīm.

Ņemot vērā šodienas situāciju, kad daudzas latviešu ģimenes kopā ar bērniem ir izceļojušas ārpus Latvijas, šī virtuālā Ābece ir palīgs apgūt latviešu valodas alfabētu arī nelatviskā vidē.

Ābeci iespējams lejupielādēt kompānijas «Apple iTunes» veikalos visā pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu