Latviešu filmas Berlīnes kinofestivālā bijušas labi apmeklētas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

61.Berlīnes starptautiskā kino festivāla laikā par latviešu filmām izrādīta liela interese un tās labi apmeklētas, aģentūrai LETA pastāstīja Nacionālā kino centra ārējo sakaru un festivālu koordinatore Zanda Dūdiņa.

Lai arī filmas balvas nav ieguvušas, tomēr tās atzinīgi vērtētas un par tām daudz diskutēts. «Var teikt, ka gājis labi, tēmām ir pievērsta uzmanība,» sacīja Dūdiņa.

Berlīnes starptautiskā kino festivāla programmai šogad tika izvēlētas divas latviešu režisoru filmas - Daces Rīdūzes animācijas filma «Zīļuks», kas piedalījās «Generation Kplus» skatē, un Kaspara Gobas dokumentālā filma «Homo@lv», kas iekļauta «Panorama Documente» skatē.
Kā atzina Nacionālā Kino centra vadītāja Ilze Gailīte-Holmberga, dalība lielajos kino festivālos ir atslēgas faktors Latvijas filmu starptautiskās aprites un nozares konkurētspējas nodrošināšanā.

2010.gads ir bijis pagaidām veiksmīgākais gads Latvijas kino nozarē, kurā Latvijas filmas tika pārstāvētas teju visos nozīmīgākajos festivālos - Berlīnē, Kannās, Anesī, Venēcijā, Leipcigā, Pusanā un Amsterdamā. Arī šis gads sācies iedvesmojoši ar divām izvēlētām filmām Berlīnes festivālā, tomēr šī brīža panākumi ir rezultāts nozares finansējuma palielinājumam 2007.gadā un 2008.gadā. Pēdējo gadu laikā finansējums nozarei ir sarucis apmēram par 70%, tāpēc pamatotas ir bažas par kino nozares perspektīvām jau pavisam tuvā nākotnē, pauda Nacionālā Kino centra vadītāja.

«Homo@lv

Kā ziņots, sestdien notikušajā Berlīnes kinofestivāla apbalvošanas ceremonijā galveno balvu ieguva irāņu ģimenes drāma «Nader and Simin: A Separation». Filma apbalvota arī par labāko aktiera un aktrises sniegumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu