Latviešu īsfilma uzvarējusi starptautiskā filmu festivālā Parīzē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu modes īsfilma «Lust Lust» uzvarējusi starptautiskajā modes un stila filmu festivālā «A Shaded View On Fashion Film», kura apbalvošanas ceremonija notika Parīzē.

Šī filma ieguvusi balvu arī par labāko vīriešu lomas tēlojumu, aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Sāre.

Īsfilmas «Lust Lust» režisors ir Mārtiņš Grauds, un lielu ieguldījumu filmas tapšanā devusi arī modes māksliniece Keta Gūtmane, kura ir ne tikai filmas tērpu dizainere, bet arī idejas un radošā stāsta autore. Savukārt balvu par labāko vīrieša lomas atveidojumu filmas komandai izdevies iegūt, pateicoties tango deju pasniedzēja Aigara Stirnas pārliecinošajam tēlojumam.

«Lust Lust» stāstu veido atsevišķas epizodes, kurās brīvi darbojas dažādi personāži - katrs savā ierastajā vidē. Sižets ir par kādu taksometra šoferi, kurš pieņem izsaukumu uz Lukstīgalu ielu - tur kādam cilvēkam jāatdod paciņa, bet ar to notikumi filmā tikai sākas. Personāžu apģērbs ir veidots, inspirējoties no apkārt pieejamiem interjera priekšmetiem.

«A Shaded View On Fashion Film» ir pasaulē pazīstamās franču modes žurnālistes Diānas Pernē veidots ikgadējs starptautisks modes un stila filmu festivāls. Tā apbalvošanas ceremonija vakar norisinājās Pompidū centrā Parīzē.

Īsfilma «Lust Lust» tika radīta 2009.gada radošā konkursa «Fashion is Passion» laikā, mākslas darba uzņemšanai izmantojot konkursa fonda piešķirto finansējumu. «Fashion is Passion» kopā ar sadarbības partneriem organizēja tirdzniecības centrs «Domina».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu