Foto: SCANPIX/REUTERS

Ar «Džihāda Džeinas» pseidonīmu pazīstamā ASV pilsone Kolīna Larouza, kas internetā vervējusi karotājus musulmaņu svētajam karam, otrdien atzina savu vainu apsūdzībās terorismā, kas viņai izvirzītas saistībā ar Zviedrijas karikatūrista Lāša Vilka slepkavības plānu.

Larouza atbildēja ar vienkāršu «jā», kad ASV apgabaltiesas tiesnese Petrīza Takere vaicāja, vai viņa atzīst savu vainu. Pērn «Džihāda Džeina» vainu atzīt atteicās.

47 gadus vecā sieviete tagad atzina savu vainu apsūdzībās terorismā, ka viņa plānojusi sarīkot slepkavību ārzemēs, melojusi Federālajam Izmeklēšanas birojam un mēģinājusi veikt identitātes zādzību. Ja šīs apsūdzības tiks pierādītas tiesā, viņai draud mūža ieslodzījums.

Larouza tīmeklī vervējusi vīriešus un sievietes, vākusi naudu un pat pati piekritusi veikt Zviedrijas iedzīvotāja slepkavību, apliecinot, ka «tikai nāve mani apturēs», teikts apsūdzības dokumentā.

ASV Tieslietu ministrija viņai izvirzīja apsūdzības 2010.gada martā, tikai dažas stundas pēc tam, kad Īrijas policija bija arestējusi septiņus cilvēkus saistībā ar Vilka slepkavības mēģinājumu.

Ar «Al Qaeda» saistīts grupējums par Vilka nogalināšanu izsludinājis 100 000 dolāru lielu atlīdzību. Radikāļi grib nogalināt Vilku, šādi mākslinieku sodot par to, ka viņš karikatūrās attēlojis pravieti Muhamedu ar suņa ķermeni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp