Latviešu izcelsmes NBA spēlētājs atkopies no smagās traumas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

NBA kluba Minesotas «Timberwolves» latviešu izcelsmes spēlētājs Čeiss Badingers atkopies no smagās ceļgala traumas un pagājušajā naktī aizvadījis savu pirmo spēli šosezon.

25 gadus vecais Badingers lielāko daļu pagājušās sezonas nespēlēja kreisā ceļgala meniska plīsuma dēļ. Tieši šis savainojums atkal lika par sevi manīt pirms šīs sezonas sākuma, kā rezultātā spēlētājam tika veikta operācija.

Uzbrucējs devās laukumā mājas spēlē pret Fīniksas «Suns», kurā «Timberwolves» piedzīvoja zaudējumu ar 103:104 (23:27, 24:26, 30:19, 26:32). Badingers laukumā pavadīja gandrīz 11 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Jauna līguma parakstīšana ar 2,01 metru garo spēlētāju bija viena no kluba prioritātēm pagājušā gada vasarā. Spēlētājs parakstīja trīs gadu līgumu par 15 miljoniem dolāru (11 miljoniem eiro), tomēr traumas dēļ izlaida pirmās 34 regulārā čempionāta spēles.

Pagājušās sezonas 23 nospēlētajos mačos «Timberwolves» sastāvā Badingers vidēji sameta 9,4 punktus, izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu un veica 1,1 rezultatīvu piespēli. Basketbolists NBA ar kopējo 44. numuru tika draftēts 2009. gadā, kad viņu izvēlējās Detroitas «Pistons» komanda.

Kā ziņots, Badingeru, kurš izteicis gatavību nākotnē starptautiskajā arēnā pārstāvēt Latviju, ar šo valsti saista viņa vectēvs no mātes puses Andrejs Eglītis, kurš dzimis Latvijā, bet uz ASV pārcēlies Otrā pasaules kara laikā. Tāpat Latvijā dzimusi un augusi viņa vecāmāte no mātes puses.

«Timberwolves» ar 17 uzvarām 35 spēlēs pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma desmito vietu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu