Latviešu izcelsmes «Žalgiris» līdzjutējs pēc mača uzbrucis «Real» basketbolistam Fernandesam (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kāds latviešu izcelsmes basketbola līdzjutējs pēc ceturtdien aizvadītā ULEB Eirolīgas turnīra Top 16 posma mača Kauņā starp vietējo «Žalgiris» komandu un Spānijas klubu Madrides «Real» veicis vardarbīgu uzbrukumu viesu komandas spēlētājam Rūdijam Fernandesam, ziņo Lietuvas masu mediji.

Mačs, kurā pagarinājumā pārāki ar 105:104 bija «Real» komandas spēlētāji, beidzās bez starpgadījumiem un līdzjutēju konfliktiem, bet minētais incidents notika pēc mača, kad Fernandess devās uz komandas autobusu.

Vainīgais esot kāds bijušais Latvijas pilsonis, kurš kopā ar brāli nesen saņēmis Lietuvas pilsonību. Viņš esot pieskrējis klāt Fernandesam un iesitis ar galvu pa viņa seju, kas nekavējoties izraisījis asiņošanu.

Latviešu basketbolists un Lietuvas kluba Panevēžas «Lietkabelis» saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars sociālajā vietnē «twitter.com» paudis, ka uzbrukums bijis līdzīgs, kādu 2006. gada Pasaules kausa izcīņas futbolā finālmačā starp Itālijas un Francijas izlasēm veica slavenais francūzis Zinedins Zidāns.

Kā zināms, Fernandesa darbības laukumā bieži vien ir provocējošas, un, iespējams, tieši tas bija par iemeslu šādai bijušā Latvijas pilsoņa rīcībai.

Iepriekšējā abu vienību tikšanās reizē Madridē Fernandess izcēlās ar nesportisku rīcību, kura, visticamāk, arī bija uzbrucēja rīcības pamatā.

Uzbrukumu veikušā vīrieša brālis arī atradies incidenta tuvumā, bet pēc tā nekavējoties abi arestēti un nogādāti policijas iecirknī.

Noskaidrojies, ka vainīgie ir brāļi Nauris un Normunds Macus, kuri Latvijā joprojām nodarbojas ar tirdzniecību. Nauris Macus ir firmas «Souvenirs I&N» līdzpašnieks, kurai pieder dāvanu un suvenīru veikals Rīgas lidostā, kā arī sieviešu apģērbu veikala «Gaudi» valdes priekšsēdētājs.

Savukārt Normundam Macum pieder 50% firmas «Macius un Laura», kas tirgo zīmola «Parah» apakšveļu un peldkostīmus, akcijas. Viņš ir arī «Macius un Zīmele» līdzīpašnieks, kas savulaik bija iekārtojusi sieviešu veļas veikalu Marijas ielā, Rīgā. Iepriekš bijis līdzīpašnieks un valdes loceklis «Mattia & Macius», kam pieder juvelierizstrādājumu veikals «NFirenze» tirdzniecības centrā «Domina». Viņam pieder arī daļas uzņēmumā «Macius un Jura», kas reālu darbību neveic.

Aizturēšanas laikā Naura Macus organismā konstatēta 2,62 promiļu liela alkohola koncentrācija, bet Normundam Macum - 2,22 promiles.

Pēc aculiecinieku un klātesošo stāstītā, abiem brāļiem izsniegtas īpašas aproces, kas dod iespēju bez ierobežojumiem piekļūt viesu komandu spēlētājiem.

28. aprīlī abi brāļi svinēs savu 43. dzimšanas dienu, bet Lietuvā viņi ir slaveni ar saviem ķermeņa tetovējumiem, kuros attēloti slavenākie valsts basketbolisti, kā arī komandu un televīzijas šovu logo.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu