Latviešu «Kaķis maisā» piedzīvos pirmizrādi Itālijas filmu festivālā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nila Skapāna jaunākā animācijas filma «Kaķis maisā» sāk savu ceļu  pie skatītājiem ārpus Latvijas -  starptautisko pirmizrādi  tā piedzīvos Itālijā, Džifoni filmu festivālā, kas norisinās netālu no Neapoles laikā no 19. līdz 29. jūlijam. Filma iekļauta programmā, kas paredzēta pašiem mazākajiem skatītājiem, un sacentīsies par festivāla balvu – Zelta Grifu.

Nila Skapāna animācijas filma bērniem «Kaķis maisā» ir pirmais režisora kopdarbs ar «Studiju Lokomotīve» un producentu Robertu Vinovski.

Šīs filmas mērķauditorija ir jaunākā vecuma bērni un tās uzmanības centrā ir jautājums par cilvēka atbildību – gan pret sev apkārt notiekošo, gan tiem, kurus pieradinām. «Kaķis maisā» ir jau otrā pēdējo gadu filma, ar kuras palīdzību Nils Skapāns mēģina pievērst bērnu un vecāku uzmanību būtiskiem jautājumiem, radot krāšņus, bet mazo auditorijai viegli uztveramus stāstus. 2012. gadā tapusī filma «Es gribu redzēt rūķīšus» bija veltīta cilvēku ar īpašām vajadzībām integrācijas jautājumiem. Abas šīs filmas ir lielisks palīgs bērnu un vecākiem sarunām par sarežģītām tēmām.

Savu nacionālo pirmizrādi «Kaķis maisā» piedzīvoja 4. maijā Latvijas filmu maratonā, bet gada nogalē «Kaķis maisā» būs viena no animācijas filmām, kas apceļos visu Latviju (100 filmu demonstrēšanas vietas!) «Kino Punkta» organizētā filmu maratona ietvaros.

Džifoni filmu festivāls ir starptautiskas nozīmes pasākums, ko apmeklē gan filmu režisori un producenti, gan izplatītāji un masu mediju pārstāvji. Izvēloties savu filmu programmu, festivāls lielu uzmanību velta gan meklējumiem radošā ziņā, gan saturiskajam redzējumam par dažādām bērnu un jauniešu auditorijai būtiskām tēmām.

Lai tiktos ar pašu jaunāko auditoriju, censtos atbildēt uz ļoti dažādiem un, domājams, negaidītiem jautājumiem, uz Džifoni dosies arī Nils Skapāns. «Kaķis maisā» tiks demonstrēta 27. jūlijā.

Filma ir tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu