Latviešu komponistu darbi iedvesmojuši radīt laikmetīgo baletu «Trīs tikšanās» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 26.aprīlī, Latvijas Nacionālajā operā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros notiks trīs baleta viencēlienu «Trīs tikšanās» pirmizrāde. Tie ir darbi, kuros satiekas trīs izcili mūsdienu latviešu komponisti un trīs pasaulē ievēroti, augstu vērtēti horeogrāfi, portālam «Apollo» pastāstīja Mārtiņš Drēģeris.

«Tieši jaunrade «Rīga 2014» programmā ir tas, kā ieguldījumu Latvijas kultūrā pa īstam spēsim novērtēt tikai tad, kad šis Eiropas kultūras gads būs beidzies,» komentē Rīga 2014 mākslinieciskās padomes loceklis un programmas tematiskās līnijas «Okeāna alkas» kurators Uģis Brikmanis.

Šis iestudējums ir īpašs notikums – tā ir iespēja ieraudzīt, kā latviskajai mentalitātei raksturīgās noskaņas, izteiktas mūzikā, izjūt un interpretē dažādu nacionalitāšu laikmetīgā baleta meistari.

Pētera Vaska ziemeļnieciski lakoniskajai mūzikai savu versiju piedāvā jaunā horeogrāfijas zvaigzne no Argentīnas Demiss Volpi (Demis Volpi), kurš šobrīd ir Štutgartes baleta horeogrāfs. Riharda Dubras mūzika, kas suģestē ar intensīvu garīgo pārdzīvojumu, iedvesmojusi Bratislavas baleta māksliniecisko vadītāju Mario Radačovski (Mário Radačovský). Savukārt Georga Pelēča gaišo, sirsnīgo skaņu pasauli dejas valodā ietērpusi izcilā primabalerīna Bridžeta Breinere (Bridget Beiner) no Amerikas Savienotajām Valstīm, kura nesen uzmirdzējusi arī kā horeogrāfe.

Trīs jaunu baletu pasaules pirmizrādes izdejos Latvijas Nacionālais balets. Pie diriģenta pults – Atvars Lakstīgala, mūziku atskaņos Latvijas Nacionālās operas orķestris un solisti.

Iestudējumu «Trīs tikšanās» varēs noskatīties 26. un 27.aprīlī, kā arī 18.maijā.

Biļetes pieejamas Latvijas Nacionālās operas un «Biļešu Paradīzes» kasēs visā Latvijā, kā arī internetā: «bilesuparadize.lv».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu