Latviešu narkokurjera kokaīna krava - tuvu rekordam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums no Bernews.com

Latviešu narkokurjera Jāna Zēģeļa vestā kokaīna krava ir otrs lielākais Bermudu salās pārtvertais narkotiku sūtījums, vēsta laikraksts «Royal Gazette».

Bermudu muitnieki un policisti 2011.gada 1.augustā Sentdžordžas ostā pārmeklēja Zēģēļa burulaivu «Arturs», atrodot tur 165 kilogramus kokaīna, kā arī deviņu milimetru pusautomātisko pistoli «Beretta» un 192 patronas.

Pēc ekspertu novērtējuma, Zēģela vestās kokaīna kravas vērtība ir 48 miljoni dolāru (27 miljonu latu).

Kā vēsta Bermudu mediji, visu laiku lielākais narkotiku sūtījums Bermudu salās tika konfiscēts 2001.gadā augustā uz laivas «Ocean Voyager».

«Royal Gazette» norāda, ka abi rekordlielie narkotiku kontrabandas gadījumi ir ļoti līdzīgi.

Uz «Ocean Voyager» atrasti 586 kilogrami kokaīna 170 miljonu dolāru (95,37 miljonu latu) vērtībā.

Kā laikrakstam pastāstīja Bermudu policijas narkotiku apkarošanas dienesta bijušais vadītājs Lerijs Smits, jahtas «Ocean Voyager» nolīgtā piecu cilvēku apkalpe narkotikas uz klāja atradusi, jau atrodoties okeānā ceļā no Karību salām uz Eiropu.

«Viņiem bija problēmas ar tualeti, un, kad viņi sāka to pārbaudīt, no tualetes aizmugures izvēlās ķieģeļa formas paka,» sacīja Smits.

«Ocean Voyager» apkalpe pēc narkotiku atrašanas par to ziņojusi Bermudu salu likumsargiem.

«Viņi izsauca muitas dienestu un paziņoja, ka viņi dodas uz Bermudām. Kad mēs pārmeklējām jahtu, tur bija 586 kilogrami kokaīna,» stāstīja Smits.

«Ocean Voyager» apkalpe, kas bija nolīgta jahtas braucienam no Karību jūras uz Eiropu, pilnībā sadarbojās ar policiju un netika apcietināta.

Galu galā lieta nonākusi izskatīšanai Lielbritānijas tiesā, kur apsūdzības izvirzītas vienam Lielbritānijas pilsonim. Bermudu policija liecināja divās tiesas prāvās pret šo vīrieti, taču abos gadījumos zvērinātie nespēja panākt vienprātību par apsūdzētā vainu.

Milzīgā narkotiku krava nonāca pie britu likumsargiem, bet jahtu «Ocean Voyager» konfiscēja Bermudu valdība, kas to vēlāk pārdeva izsolē.

Jāņa Zēģeļa stāsts par viņa ceļojumu ir līdzīgs.

Arī Zēģelis tiesā apgalvoja, ka narkotikas viņa burulaivā «Arturs» ieliktas, viņam nezinot, un viņš tās atklāja trīs dienas pēc izkuģošanas no Trinidādas un Tobāgo.

Pēc Zēģeļa sacītā, persona, kas ielikusi narkotikas viņa laivā, pēc tam draudējusi nogalināt viņu un viņa ģimeni, ja viņš nenogādās kokaīna kravu uz Latviju.

Saņemto draudu dēļ viņam bijis bail izmest narkotikas okeānā vai ziņot par to Bermudu likumsargiem.

Tomēr Bermudu Augstākās tiesas zvērinātie nenoticēja Zēģeļa stāstam, atzīstot viņu par vainīgu narkotiku, ieroča un munīcijas glabāšanā un kontrabandā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu