Latviešu puisis Īrijā apbalvots par varonību, izglābjot zēnu (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu puisim Īrijā pasniegta medaļa par varonību, izglābjot smiltīs aprakta zēna dzīvību, vēsta «Baltic Ireland».

Īrijas Ūdens drošības asociācija (IWS) 27.novembrī svinīgā ceremonijā pasniedza medaļas, godinot 26 cilvēkus par drošsirdību, glābjot nelaimē nonākušus līdzcilvēkus.

Apbalvoto cilvēku vidū medaļu, «Seiko» firmas pulksteni un atzinības rakstu par drošsirdību saņēma arī Artūrs Muižnieks no Latvijas, liecina IWS preses dienesta informācija.

2012.gada 10.augustā viņš kopā ar diviem draugiem - Demitriju Agurazovu no Azerbaidžānas un Normanu Kudlu no Lietuvas - atpūtās pludmalē Viklovā. Netālu no viņiem pludmales smiltīs spēlējās daži zēni, pār kuriem negaidīti sabruka kāpa, vienu no viņiem, deviņus gadus veco Kalumi Fentonu, aprokot zem smiltīm.

Kā žurnālistiem pastāstīja Artūrs, sākumā viņš nav noticējis, ka zem smiltīm tiešām ir kāds zēns, taču otrs puika izmisīgi lūdzies, lai atrok viņa draugu, un «viņa acīs varēja izlasīt, ka viņš runā patiesību».

Artūrs, Demitrijs un Normans ar kailām rokām steidzīgi sāka atrakt smilšu kalnu un pēc vairākām minūtēm atbrīvoja cietušo zēnu no smilšu gūsta.

Puisēns bija bezsamaņā un jau kļuvis zils no skābekļa trūkuma, taču drīz atsāka elpot un pēc nogādāšanas slimnīcā veiksmīgi un ātri atguvās.

Artūrs nav vienīgais latvietis, kurš pēdējos gados izglābis cilvēku Īrijā. Kā jau iepriekš ziņots, 2009.gadā IWS apbalvojumu par slīkstoša cilvēka izglābšanu upē saņēma Agris Jankovičs no Droghedas.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu