Latvieti Anglijā tiesā par tautietes pārdošanu seksa verdzībā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lielbritānijas pilsētas Kembridžas tiesas priekšā stājies bijušais Latvijas iedzīvotājs Pēteris Kaļva (38), kuru apsūdz 26 gadus vecas latvietes pārdošanā seksa verdzībā. Kā noskaidrojuši britu izmeklētāji, P. Kaļva sievieti uzaicinājis no Latvijas, apmaksājis viņai ceļu, bet pēc tam, izmantojot tautietes bezpalīdzību, vairākkārt viņu pārdevis seksu alkstošiem vīriešiem.

Britu laikraksts «Wisbech Standard» ziņo, ka Pēteris Kaļva jau vairākus gadus dzīvo Anglijas austrumu pilsētā Visbečā Kembrīdžšīras grāfistē. Viņš ir precējies, P. Kaļvas sieva gaida bērnu. Viņš izvirzītās apsūdzības cilvēku tirdzniecībā, prostitūcijas atbalstīšanā un sutenerismā noliedz. Prokurore Andžela Rafertija pirmajā tiesas prāvas sēdē otrdien informēja par notikušā apstākļiem. Pērnā gada vasarā P. Kaļva apmaksājis Kitijas (vārds mainīts) lidojumu uz Angliju un solījis viņu iekārtot darbā ķiršu pārstrādes uzņēmumā. Apsolītajā darbā Kitija tiešām iekārtota, P. Kaļva atvēris viņai bankas kontu, kurā ieskaitīta alga, bet «ne peniju» no nopelnītā Kitija nav saņēmusi, jo gan bankas karti, gan čeku grāmatiņu P. Kaļva paņēmis sev.

Divas nedēļas pēc Kitijas ierašanās Lielbritānijā P. Kaļva un divi viņa biedri aicinājuši iet iedzert, bet pēc tam piekāvuši un izvarojuši. Tiesā Kitija stāstīja, ka viņas dzērienam piebērtas narkotikas — viņa pamodusies kādā nepazīstamā mājā izģērbta, ar asiņainu seju. Kad Kitija sākusi ģērbties, pie viņas pienācis vīrietis, vārdā Kristofers. Viņam rokās bijis nazis. «Kristofers ar nazi centās sagriezt manas džinsu bikses. Pēc tam viņš vispirms mēģināja man novilkt bikses, bet, kad tas neizdevās, satvēra mani, piekāva un pēc tam izvaroja,» tiesā ar tulka palīdzību stāstīja Kitija. Kad sieviete atgriezusies īrētajā dzīvoklī, no tā bija pazudusi viņas pase un citas mantas.

«Šajā brīdī viņu uzaicināja kļūt par prostitūtu. Viņa bija nobijusies, viņai nebija pases, viņai nebija ienākumu, un sieviete bija viegli ievainojama,» apstākļus, kādēļ Kitija piekrita nodarboties ar prostitūciju, tiesai klāstīja prokurore A. Rafertija. Kitijai teica, ka viņas cena ir 50 mārciņas par reizi, no kurām Kitija dabūs 20. Tomēr ne reizi Kitijai nav samaksāts. Vēl pēc pāris dienām P. Kaļva Kitijai paziņoja, ka viņa būs dāvana viņa draugam dzimšanas dienā. Britu laikraksts «Peterborough Today» raksta, ka jubilārs, kuram Kitija bija paredzēta kā dāvana, ir vietējo noziedzīgo aprindu krusttēvs.

Kitija ieradusies krusttēva dzimšanas dienas ballītē, bet jubilārs neesot vēlējies ar viņu mīlēties, bet gan Kitijai jautājis, vai meitene tiešām grib strādāt par prostitūtu. «Vēlāk viņa dzirdēja Kaļvu sakām — tam vīrietim tomēr vajadzēja tevi izmantot. Tas bija jau par tālu, un viņa pameta [Kaļvu],» teica prokurore. Kitija vērsās vietējā policijā, kas pērnā gada augustā P. Kaļvu arestēja. Viņš izvirzītās apsūdzības noliedz un apgalvo, ka jauniete brīvprātīgi piekritusi prostitūcijai.

Britu mediji ziņo, ka Kitija arī Latvijā nodarbojusies ar prostitūciju no 18 gadu vecuma. 11 gadu vecumā, kad mirusi Kitijas māte, viņa sākusi mācīties internātskolā, bet 16 gados viņa skolu pametusi.

Tiesas process pret P. Kaļvu Kembridžā turpināsies vēl vairākas dienas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu