Latvietim Maltā 12 gadu cietumsods (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vīrietim no Latvijas, kurš Maltā sākts tiesāt par kokaīna kontrabandas plānošanu, piespriests 12 gadu cietumsods, vēstī Maltas mediji.

Jānorāda, ka pie vīrieša kokaīns nemaz netika atrasts.

Tiesa vīrieti atzina par vainīgu un piesprieda 12 gadu cietumsodu, kā arī 30 000 eiro (20 888 latu) naudas sodu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 31 gadu vecais Jānis Borušs apcietināts 2010.gadā, kad viņa somā ar dubultu dibenu atrasti paslēpti trīs kilogrami kafijas un paracetamola.

Pēc prokuratūras novērtējuma, paslēptais sūtījums paredzēts kā kokaīna piemaisījums narkotiku tirgotājiem.

Savukārt Borušs, kurš pats sevi aizstāv tiesā, apgalvo, ka Maltā ieceļojis spēcīgā alkohola reibumā un nespēj izskaidrot, kāpēc somā ar divkāršu dibenu paslēpis kafiju un paracetamolu.

Vienlaikus Borušs norāda, ka nesaprot, kāpēc viņš tiek tiesāts par kafijas un bezrecepšu pretsāpju un pretdrudža medikamentu vešanu pāri robežai.

Tikmēr prokuratūra uzstāj, ka Borušs apcietināšanas brīdi nav bijis alkohola reibumā, jo citādi viņš Lielbritānijā nebūtu ielaists lidmašīnā.

Turklāt Maltas lidostā Borušs apcietināts no rīta, bet policijā viņš nopratināts tikai vakarā, līdz ar to, pat ja viņš ielidojot bija reibumā, uz nopratināšanas laiku viņš noteikti bija jau atskurbis.

Tāpat arī policija parasti nenopratina personu, kura ir alkohola reibumā, norāda prokuratūra.

Pēc aizturēšanas Borušs policistiem stāstīja, ka Maltā viņš ieradies ar reisu no Lūtonas lidostas. Pirms tam viņš Briselē saņēmis pārvešanai paredzēto sūtījumu, ko viņš uzskatījis par kokaīna kravu.

Par narkotiku pārvešanu uz Maltu Borušam solīti 700 eiro (492 lati).

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu