Latvietis anomālo laikapstākļu varā: Pastāsta par sarežģīto situāciju Vācijā (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigmārs Bergmanis/bergmaniscreative.com

Vācijā dzīvojošais latvietis Zigmārs portālam «Apollo» pastāstīja, kā sadzīvo ar netipiski slikto laiku Vācijā, kas šovasar piemeklējis arī vairākas citas Centrāleiropas valstis.

Vācijā dzīvojošais vīrietis stāsta, ka pēdējās trīs diennaktis bija nepārtrauktas lietusgāzes, kuru rezultātā Vācijā sākušies pamatīgi plūdi.

«Sauli pēdējo reizi redzēju, kad ar mīļoto bijām Vīnē, 26.maijā. Pēdējo divu nedēļu gaisa temperatūra vidēji bijusi ap desmit grādiem dienā,» informē lasītājs, kurš dzīvo kalnainā apvidū netālu no Bādtelcas, 690 metru virs jūras līmeņa.

Viņš informē, ka veiksmīgā kārtā plūdus neizjuta, jo šeit sākas visas kalnu upes un tek uz leju, uz lielajām pilsētām.

«Kā stāsta vietējie, tad šādi laikapstākļi šeit nav piedzīvoti pēdējos 50 gadus,» norāda lasītājs.

Viņš pastāstījis, ka upē Izārā, kas atrodas pie Vācijā dzīvojošā latvieša dzīvesvietas, ūdens līmenis cēlies par trim metriem un tā no dzidras kalnu upes pārvērtusies mutuļojošā dubļu vannā, savukārt mazie strautiņi - par dārdošiem ūdenskritumiem.

Savukārt upes lejtecē Minhenes apkārtnē ūdens līmenis cēlies par sešiem un vairāk metriem, pat appludinot autobāni, kas atrodas pie Minhenes. Tā varētu turpināt un turpināt, norāda lasītājs.

«Nebiju nekad domājis, ka laikapstākļi var uzdzīt depresiju, bet ja pēdējās divas nedēļas vasaras vietā ir rudens, pamatīgas lietusgāzes un pelēcība, tad gribi negribi sāc jau domāt par pasaules galu,» no Vācijas ziņo Zigmārs.

Jau ziņots, ka vairākas Eiropas valstis piemeklējuši neraksturīgi laikapstākļi.

Anomāli laikapstākļi: Kritiska situācija Čehijā; Krievijā snieg

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu