Latvijā ar 600 kilometru garu skrējienu atkārtos «Baltijas ceļu» (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lits Krone/LETA

Trīs dienu garumā, pieminot pirms 23 gadiem Baltijas divu miljonu iedzīvotāju veidoto «Baltijas ceļu», trijās Baltijas valstīs notiks stafetes veida skrējiens, ko organizē Lietuvas Amatieru skrējēju asociācija.

Skrējiens notiks no 24.augusta līdz 26.augustam un tajā jau no pašas Viļņas līdz Tallinai piedalīsies arī 13 Latvijas pārstāvji, aģentūru LETA informēja skrējēju kluba «Ozolnieki» kolektīvs.

Lietuvas Amatieru skrējēju asociācija stafetes veida piemiņas skrējienus par godu «Baltijas ceļam» rīko jau kopš 1991.gada. Latvieši tajā sāka piedalīties dažus gadus vēlāk, un gandrīz nepārtraukti «Baltijas ceļā» ir skrējēju kluba «Ozolnieki» pārstāvji, kuri arī katru gadu komplektē Latvijas komandu. Šogad tajā ir pārstāvji no Rīgas, Jelgavas, Ķekavas, Jūrmalas un Ogres novada.

Maršruts skrējienam ir nemainīgs - tas sāksies rīt plkst.10 no Viļņas Katedrāles laukuma pēc Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites laba vēlējumiem un mācītāja dotās svētības skrējiena dalībniekiem. Visas dienas garumā skrējēji pa piecu līdz desmit kilometru gariem etapiem pieveiks Lietuvas posmu, vakarā apmetoties Pasvalē, kas atrodas netālu no Lietuvas-Latvijas robežas.

Sestdien dalībnieki skrējienu turpinās no sešiem rītā, abu valstu robežu šķērsojot ap plkst.10. Ap plkst.11.30 skrējēji sasniegs Bausku, bet ap plkst.15 paredzēta ierašanās Rīgā un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa. Vakarā stafetes skrējiena dalībnieki sasniegs Salacgrīvu, kur plānota nakšņošana.

Savukārt svētdien skrējiena maršruts no Latvijas turpināsies Igaunijā. Stafetes galapunkts būs Igaunijas Parlamenta ēka.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu