Latvijā atkal reģistrē Denges drudža gadījumus; saslimuši jau četri cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) laboratoriski atkal apstiprināti divi Denges drudža gadījumi. Tādejādi Latvijā jau ir četri ar šo slimību saslimušie, portāls «Apollo» uzzināja LIC.

Jau pagājušajā nedēļā LIC informēja par diviem saslimušajiem ar Denges drudzi, kuri bija inficējušies ceļojuma laikā Indonēzijā.

«Arī šoreiz saslimušie ar Denges drudzi inficējušies ceļojuma laikā – viens, atrodoties Indijā, otrs – atgriežoties no Taizemes,» informē LIC Drudža diferenciāldiagnostikas nodaļas vadītāja Armanda Broduža.

Patlaban sasirgušie atrodas mediķu uzraudzībā.

Eiropas slimību profilakses un kontroles centra informācija liecina, ka pēdējo nedēļu laikā pasaulē nav reģistrēti jauni plaši Denges drudža slimības uzliesmojumi; lokāli uzliesmojumi tiek reģistrēti Filipīnās, Malaizijā un Šrilankā.

Tomēr infekcija turpina izplatīties Meksikā, Surinamā, Bolīvijā, un atsevišķos Brazīlijas apgabalos.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas pēdējo novērtējumu, aptuveni 40% pasaules iedzīvotāju ir risks inficēties ar Denges drudzi, un ik gadus šī infekcija skar 50-100 miljonus cilvēku.

Denges hemorāģiskais drudzis ir akūta vīrusu infekcija, kam raksturīgi divi klīniskie paveidi – drudzis ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru un stiprām sāpēm muskuļos un locītavās, un hemorāģiskais drudzis, kam bez minētajām pazīmēm raksturīga arī smaga asiņojoša caureja.

Šīs infekcijas slimības inkubācijas periods ir 5-8 dienas.

Denges vīrusu pārnēsā atsevišķas odu sugas. Lai nesaslimtu ar šo infekcijas slimību, jācenšas izvairīties no odu kodumiem, lietojot odu atbaidīšanai paredzētus repelentus un citus līdzekļus, izmantojot moskītu tīklus, valkājot apģērbu ar garām piedurknēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu