Latvijā būs jauns sacīkšu seriāls standarta ielas automašīnām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed.lv

Latvijā 11. maijā debitēs jauns autosporta sacensību seriāls standarta ielas automašīnām – Minišoseja. Kā informē sacīkšu organizatori, interesentiem tiks piedāvāts vēl nebijis sacensību formāts, turklāt tas būs pirmais solis ceļā uz autošosejas čempionātu.

Pirmajā gadā seriāla ietvaros plānots aizvadīt piecus posmus, kuri norisināsies Biķernieku trasē.

«Tas ir loģisks turpinājums 10 gadus ilgušajam vasaras autosprinta čempionātam, kas audzināja potenciālos autošosejas nacionālās klases dalībniekus. Minišoseja ļaus ieskatīties autošosejas aizkulisēs un būs pirmais pakāpiens, lai startētu autošosejas sacīkstēs,» par jauno sacensību ideju stāsta Minošosejas galvenais organizators Eduards Kalve.

Katrā posmā jaunā autošosejas seriāla ietvaros dalībniekiem būs iespēja trasē veikt vairāk nekā 40 kilometrus garu distanci, kas ir garākā distance, ko piedāvā autosporta pasākumi standarta ielas automašīnām. Tāpēc dalībniekiem noteikti jābūt ar labu fizisko sagatavotību un automašīnai ir jābūt labā tehniskā stāvoklī.

«Vēl viens no jaunumiem ir tāds, ka trasē vienlaikus dosies vairākas automašīnas. Sportistu mērķis, atbilstoši jauno sacīkšu formātam, ir būt nevis pirmajiem, bet gan uzrādīt pēc iespējas ātrāku apļa laiku. Šis formāts ir kas jauns autošosejas sacīkstēs Latvijā un tāpēc ceram, ka tas izraisīs lielu interesi gan no esošo, gan topošo sportistu vidū,» - tā Kalve.

Sacensībās varēs piedalīties ikviens interesents ar savu ielas automašīnu, atļauts piedalīties arī automašīnām, kas sagatavotas sportam. Vienīgais nosacījums - automašīnai jāatbilst Minišosejas tehniskajiem noteikumiem. Sacīkstes norisināsies trīs ieskaites klasēs – priekšpiedziņas (FWD), aizmugures piedziņas (RWD) un pilnpiedziņas (4WD) automašīnām.

Pirmā tikšanās ar Minišoseju notiks izstādē «Auto Exotica», kas norisināsies Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 11. līdz 13. aprīlim.

Visiem interesentiem ir iespēja iepazīties ar sacensību nolikuma projektu, kas pieejams mājaslapā www.minošoseja.lv. Minišosejas aktuālajiem jaunumiem var sekot arī Facebook lapā «Minišoseja.lv».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu