Latvijā dibināti uzņēmumi - «Cerība resnīšiem», «Suns un pirksts» un «Galvenais, lai cilvēks labs» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alex Mahan, CC BY-NC-SA 2.0

SIA «Firmas.lv» apkopojis interesantākos 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu un organizāciju nosaukumus, starp kuriem minēti arī «Cerība resnīšiem», «Suns un pirksts» un «Galvenais, lai cilvēks labs», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Firmas.lv» valdes priekšsēdētājs Juris Rožkalns.

Starp pērn dibinātajiem uzņēmumiem ar jautrākajiem vai īpatnējākajiem nosaukumiem vairākos izmantoti cipari, piemēram, «2 Klauni», «3 frikadeles», «4.vara bez korupcijas» un «7 prāts».

Tāpat visai atraktīvā veidā uzņēmumu nosaukumos ievīti personvārdi, piemēram, «Amber Jeļena», «Andra malka», «Annas klints», «DzirnavUģis», «Guntiņas midziņa», «Ineses skapis», «Jaunie Jēkabi», «Dancis ar Arnoldu» u.c.

Salīdzinoši bieži uzņēmumu nosaukumus jautrus padara, tajos minot kādu dzīvnieku vai zvēru, piemēram, «Suns un pirksts», «Jautrie zirgi», «Lāči lido», Laimīgie zirgi Zāģeros», «Lauvas mājas» u.c.

Atraktīvus nosaukumus izvēlējušās arī kultūras iestādes, piemēram, «Kinoteātris Bize», «Pannas teātris», «Teātris azotē», «Buratino teātris», kultūras attīstības centrs «Spilgtie jaunieši» u.c. Pērn arī dibināti uzņēmumi, kuru nosaukumos izmantoti literārie darbi, piemēram, «Zvejnieka dēls», «Zelta teļš» un «Alise Brīnumzemē».

»«Firmas.lv», tuvojoties smieklu dienai - 1.aprīlim, tradicionāli jau ceturto gadu apkopo interesantākos jaundibināto uzņēmumu nosaukumus. Gatavojot šo apkopojumu, esam kārtīgi izsmējušies par jauno uzņēmēju humora un radošuma izpausmēm, tajā vēlamies padalīties ar jums,» saka Rožkalns.

«Mūsu uzņēmuma darbinieku vislielākās simpātijas izpelnījušies tādi uzņēmumu nosaukumi kā «Advancētie vegāni», «Riepu vīrs» un jau pieminētais «Cerība resnīšiem»,» atklāja «Firmas.lv» valdes priekšsēdētājs.

Interesantākos jaundibināto uzņēmumu nosaukumu atlase veikta no 18092 uzņēmumiem, kas reģistrēti 2013.gadā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu