Latvijā domā, ka sauļošanās ir veselīga

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

36% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka sauļošanās atstāj labvēlīgu iespaidu uz cilvēka veselību, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS maijā veiktās aptaujas dati.

Turklāt 4% no šiem cilvēkiem domā, ka sauļošanās ir ļoti labvēlīga.

Savukārt 16% ir pārliecināti, ka sauļošanās nekādu iespaidu uz veselību neatstāj.
Neskatoties uz mediķu izteiktajiem brīdinājumiem par pārmērīgas uzturēšanās saulē nelabvēlīgo ietekmi, Latvijas iedzīvotāju attieksme pret sauļošanos pēdējo četru gadu laikā nav īpaši mainījusies.

Ja 2007.gadā par to, ka sauļošanās atstāj nelabvēlīgu iespaidu uz cilvēku veselību, bija pārliecināti 35% iedzīvotāju, tad 2008.gadā - 42%, 2009.gadā - 36%. Savukārt to iedzīvotāju daļa, kas uzskata, ka sauļošanās ir laba, pēdējo četru gadu laikā ir mainījusies vēl mazāk: 2007.gadā tā domāja 37%, 2008.gadā - 34%, 2009.gadā - 39%, liecina veikto aptauju dati.

Biežāk par sauļošanās nelabvēlīgo iespaidu uz veselību ir pārliecinātas sievietes - 47%, gados vecākie iedzīvotāji no 55 līdz 74 gadiem - 47%.

Taču pretēji gaidītajam, ka izglītotākā sabiedrības daļa būs biežāk ieklausījusies mediķu teiktajā, atklājas pretējais: iedzīvotāji, kuriem ir tikai pamatizglītība, ievērojami biežāk ir pārliecināti, ka sauļošanās ir kaitīga, salīdzinot ar augstāko izglītību ieguvušajiem, - attiecīgi 50% un 36%.

Aptauja tika veikta no šā gada 19.maija līdz 1.jūnijam. Tajā tika aptaujāti 1013 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu