Latvijā filmētā Džekija Čana filma piedzīvo pirmizrādi (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zīmīgajā datumā 12.12.12., Latvijā filmētā Džekija Čana filma «Ķīniešu zodiaks» (Chinese Zodiac) piedzīvo pirmizrādi. Pirms pirmizrādes, Čana komanda publiskojusi filmēšanas aizkulišu video, kur Čans ar lielu aizrautību dalās iespaidos par pieredzēto «AERODIUM» vēja tunelī.  

Džekijs Čans, pasaulslavenais Honkongas aktieris, režisors un kaskadieris: «Es dodu priekšroku visas filmas epizodes uzņemt dabā, lai arī kurā pasaules malā tas atrastos. Tāpēc, lai nofilmētu ekstrēmo lidojumu debesīs, mēs izvēlējāmies to filmēt īstā vēja tunelī. Vēja plūsmas ātrums it tik spēcīgs, ka ļauj planēt gaisā. No malas skatoties, šķiet, ka tas ir viegli. Taču sākumā bez instruktoru palīdzības bija ļoti grūti sevi noturēt vēja plūsmā tā, lai nekristu no tās ārā. Filmēšanas laikā es biju noguris, jo man būtiski, lai katra epizode būtu nofilmēta perfekti. Pēc filmēšanās vēja tunelī biju lepns par sevi, ka iemācījos lidot un viss sanāca kā cerēts».

Ivars Beitāns, «AERODIUM» valdes priekšsēdētājs: «Džekijs Čans un viņa komanda ir ļoti apmierināta ar paveikto vēja tunelī. Viņi augstu novērtēja latviešu profesionalitāti, uzslavējot gan AERODIUM, gan «Film Angels Studio» cilvēku darbu. Džekija Čana trīs nedēļu darbs Latvijā ir rezultāts veiksmīgai mūsu darbībai izstādes «World Expo 2010» laikā Šanhajā. Pirmo reizi iepazināmies, kad Čans izmēģināja lidojumu Latvijas paviljonā. Lidošana viņam ļoti iepatikās, tāpēc jau tolaik tika izteikta iespēja, ka viņa jaunākajā filmā varētu tikt iekļauti AERODIUM akrobātikas elementi un, iespējams, tos varētu izpildīt arī mūsu pašu instruktori. Teju divus gadus strādājām pie tā, lai viņš savas jaunākās filmas lidošanas epizodi filmētu tieši Latvijā».

Džekijs Čans un viņa filmēšanas komanda strādāja Jelgavā, lai «AERODIUM» vēja tunelī uzņemtu epizodes savai jaunākajai filmai. Filmēšana notika gandrīz trīs nedēļu garumā, kuras laikā tika uzņemti tuvplāni aizraujošām cīņām gaisā. Slavenos aktierus lidošanā apmācīja un sarežģītākajās epizodēs dublēja «AERODIUM» lidotāji.

Džekija Čana treneris un dublieris Kaspars Rums apbrīno aktiera pieredzi, labsirdīgo dabu un viņa gadiem neraksturīgo fizisko izturību un kustīgumu. «Astoņpadsmit dienas pēc kārtas strādājām no agra rīta līdz vēlam vakaram. Čans bija ļoti prasīgs pret sevi un visu komandu, lai filmēšana izdotos lieliska», iespaidos dalās Rums.

«Ķīniešu Zodiaks» plašākai auditorijai tiks demonstrēts, sākot no 20. decembra. Filma ir stāsts par to, ka senlietu tirgotāji ir nolīguši veiksmīgo kareivi Džekiju Čanu, lai tas, izmantojot savas spējas, atgriestu Ķīnā tās kultūras mantojumu – sešas no divpadsmit pazudušajām «Ķīniešu zodiaka» dzīvnieku galvām. Čana un viņa komandas meklējumi pārvēršas dramatiskos piedzīvojumos visā pasaulē. Kad komanda ar atrasto mantojumu atgriežas mājās, izrādās, ka nolīdzējs bija galveno varoni apmuļķojis - tam padomā kas ļauns un piedzīvojumi turpinās.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu