Latvija iesniedz notu Īrijai: jāturpina latvietes slepkavības izmeklēšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PhOtOnQuAnTiQuE, CC Licence

Trešdien Latvijas vēstniecība Īrijā iesniedza notu Īrijas Ārlietu ministrijai par Latvijas pilsones Baibas Saulītes slepkavības lietas izmeklēšanu, portāls «Apollo» uzzināja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

31.maijā Dublinas apgabala izmeklēšanas tiesa Baibas Saulītes nāvi atzina par «nelikumīgu nogalināšanu» (unlawful killing), vienlaikus paziņojot, ka lietas turpmāka virzība iespējama tikai gadījumā, ja tiks atrasti jauni pierādījumi vai Ģenerālprokuratūra izvirzīs apsūdzību kādam no aizdomās turamajiem.

Advokāts Dž.Henesijs paudis publisku vilšanos par lietas iznākumu, norādot, ka tā praktiski ir izbeigta bez vainīgo sodīšanas, savukārt Īrijas policijas (Garda) pārstāvji pauda pārsteigumu par Ģenerālprokuratūras un izmeklēšanas tiesas lēmumu, jo aizvien vēl uzskata, ka tā bija pasūtījuma slepkavība.

Ģenerālprokuratūras pārstāvji atteikušies no publiskiem komentāriem lietā, norādot, ka papildus informāciju par lietas virzības izbeigšanu var sniegt tikai Saulītes radiniekiem.

Lai aizstāvētu Latvijas valsts piederīgo intereses, Latvijas vēstniecība Dublinā vērsās Īrijas Ārlietu ministrijā ar aicinājumu turpināt lietas izmeklēšanu, izmantojot visus likumīgos līdzekļus, vienlaikus izsakot pateicību Īrijas kompetentajām institūcijām par ieguldīto līdzšinējo darbu lietas izmeklēšanā, vēstīts Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.
 
Kā ziņots, 28 gadus vecā Baiba Saulīte tika nošauta uz savas mājas sliekšņa 2006.gada 19.novembrī Dublinas piepilsētā Svordā. Abi viņas dēli tikmēr augšstāvā gulēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu