Latvijā «iPad» tirdzniecību cer sākt līdz gada beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ziemeļvalstīs Dānijā, Norvēģijā, Somijā un Zviedrijā sākusies oficiāla «Apple» planšetdatora «iPad» tirdzniecība, savukārt Latvijas «Apple» preču tirgotāji «iPad» tirdzniecību cer sākt līdz gada beigām.

Somijas «Apple» interneta veikalā vienkāršākais «iPad» ar 16 gigabaitu (Gb) iekšējo atmiņu tiek piedāvāts par 499 eiro (349,30 latiem), savukārt Zviedrijā tas pats modelis maksā 4695 kronas (aptuveni 363 latus). Latvijas tirdzniecības uzņēmuma «Elkor» interneta veikalā gan par 549 latiem iespējams iegādāties «iPad» ar 32 Gb iekšējo atmiņu, tomēr oficiāla ražotāja atļauja izplatīt preci Latvijā nav dota.

Datortehnikas tirgotāja un salicēja «Capital» «Apple» produktu veikala vadītājs Hārdijs Sametis pauda vilšanos, ka planšetdators tiek piedāvāts Ziemeļvalstīs, apejot Latviju. Tomēr tirdzniecība Ziemeļvalstīs sākta bez lielas iepriekšējas publicitātes, tāpēc līdzīgs «pārsteigums» var sagaidīt Latviju.

Kāds cits konkurējoša «Apple» tirgotāja pārstāvis, kas nevēlējās, lai publicē viņa vārdu, sacīja, ka tas nebūtu pirmais gadījums, kad «Apple» piegādā kādu savu jaunu produktu bez brīdinājuma. «Vasarā, kad prezentēja jaunu portatīvo datoru «MacBook Air», pirmais eksemplārs bija pie mums pēc nedēļas,» sacīja tirgotājs.

Savukārt Sametis pieļauj, ka «Apple» tirgus atvēršanas politiku diktē zināms «iPad» deficīts, jo nevar saražot pietiekami daudz planšetdatoru, lai apmierinātu pasaules tirgus pieprasījumu. «Mēs viņiem esam pasaules mala,» sacīja Sametis.

Interneta portālos vēsta, ka «Apple» finanšu gada kvartālā, kas beidzas 30.septembrī, pasaulē pārdoti 4,19 miljoni «iPad» eksemplāru.

Abas ar «Apple» tirdzniecību saistītās personas uzskata, ka esot cerības, ka «iPad» tirdzniecībā Latvijā nonāks līdz gada beigām. «Apple» vilcinoties piekrist oficiāli piegādāt planšetdatorus saviem tirgotājiem, uz Latviju turpinās vest «iPad» eksemplārus no ārzemēm. Viens no pirmajiem «iPad» eksemplāriem, ko «Nozare.lv» Latvijā pamanīja jau vasarā, bija pirkts ASV un piederēja kādam Latvijā strādājošam zviedram.

Pasākumā 16.novembrī, kur pulcējās aptuveni 100 Latvijas «iPhone» un «iPad» lietojumprogrammatūras attīstītāji, «Nozare.lv» publikā redzēja vairākus «iPad» lietotājus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu