Latvijā koncertu sniegs ģitārists Dominiks Millers (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13.maijā Lielajā ģildē ar tradicionālo pavasara koncertu Rīgā un 14.maijā Rēzeknē Latgales vēstniecībā «Gors» viesosies ģeniāls ģitārists, aranžētājs un komponists Dominiks Millers (Dominic Miller), šoreiz prezentējot savu jauno albumu «ad hoc».

«ad hoc»definīcija ir – kaut kas radīts brīdī, lai apmierinātu īpašas situācijas vajadzības. Labāku nosaukumu Dominika pēdējam albumam arī neatrast. Viņš vēlējās saglabāt šo darošo brīžu enerģiju un brīvību, nezaudējot sajūtas un tonalitāti: «Mana pieredze iemācījusi, ka pirmo reizi iedomājoties par ideju vai konceptu, tas ir labākais, kas vispār iespējams. Tas ir gandrīz kā pirmais skūpsts. Varbūt mazliet neveikls, bet neaizmirstams un atklāts. Šajā albumā es vēlējos saglabāt šo sajūtu, tāpēc ar nodomu netaisīju nekādas demo versijas. Man nebija ne mazākās idejas, kā tas skanēs, kamēr neieradāmies ar mūziķiem ierakstu studijā. Lai arī mēs visi viens otru ļoti labi pazīstam, es gribēju, lai viņi jūtas mazliet nervozi, pat viegli ievainojami, kā jau pirmajā randiņā.»

Noklausoties šo albumu, jāatzīmē, ka Dominiks ar katru albumu paliek ar vien labāks un labāks, viņš ir kā x.o. kategorijas konjaks, kas nogatavināts 20 gadus ozolkoka mucā.

Savā solokarjerā Dominiks piebiedroties aicina tikai izcilus mūziķus, un Rīgā ar viņu kopā šoreiz spēlēs Nicolas Fiszman (Charles Aznavour, Pili-Pili, Charlie Mariano, Johnny Clegg), Rhani Krija (Stings, Omar Sosa, Salif Keita) un šoreiz būs arī pārsteigums Maika Lindapa vietā būs ģitārists Tonijs Remī (Tony Remy), kas dod jaunu valdzinājumu grupai – 3 ģitāristi un perkusijas.

Apmēram 2.5 h ilgajā koncertā būs iespēja dzirdēt jaunus, unikālus skaņdarbus no Dominika jaunā albuma «ad hoc», kas kārtējo reizi mūs pārsteigs, jo viņa albumi nekad neatkārtojas. Katrs ir pilnīgi savādāks. Nemainīga paliek tikai viņa nepārspējamā meistarība, spēlējot uz klasiskās vai akustiskās vai elektriskās ģitāras, komponējot vai aranžējot. Līdzās jaunajiem skaņdarbiem dzirdēsim arī «Shape Of My Heart» un citus hitus.

Dominiks Millers ir visvairāk pazīstams saistībā ar savu jau 23 gadu ilgo sadarbību ar Stingu. Kopš 1991. gadā iznākušā «The Soul Cages» Millers ir piedalījies visos Stinga albumos; viņš kopā ar Stingu ir muzicējis vairāk nekā tūkstoš koncertos un ir piedalījies panākumiem bagāto skaņdarbu «Shape Of My Heart» un «Lullaby for an Anxious Child» sacerēšanā.

Millers ir dzimis Buenosairesā, viņa tēvs ir amerikānis un māte – īriete. Vēlāk viņš apguva ģitāras spēli prestižajā Bērklijas koledžā Bostonā, kā arī Gildholas mūzikas skolā Londonā. Millers ir laidis klajā vairākus solo albumus («First Touch», «Second Nature», «Third World», «Fourth Wall», «Shapes», «November»), un kopš astoņdesmito gadu beigām viņš ir kļuvis par vispieprasītāko viesmūziķi. Millera sadarbības projektu saraksts ir gluži bezgalīgs, tostarp sadarbība ar Polu Jangu, Braienu Adamsu, Lučāno Pavaroti, Pīteru Geibrielu, Petu Meteniju, Tinu Tērneri («Wildest Dreams»), The Pretenders, Boyzone, The Chieftains («Long Black Veil»), Ediju Rīderu («Mirmama»), Manu Dibango («Wakafrika»), The Backstreet Boys.

Millera sadarbības projektu saraksts ir gluži bezgalīgs, taču ar galveno partneri Stingu viņš vienojies, ka vismaz divus mēnešus gadā Dominiks veltī savai solokarjerai.

Biļetes uz Rīgas koncertu nopērkamas «Bilešu servisa» kasēs un uz Rēzeknes kocertu «Biļešu paradīzes» kasēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu