Latvijā pārdošanā nonāk jaunākais «iPad Air» (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 1.novembra jaunākais «iPad Air» ir pieejams arī Baltijas valstīs, informē «Apple» pārstāvji «AVAD Baltic».

Jau no šīs piektdienas planšetdatori, kas, kā norāda «Apple» pārstāvji, sasnieguši Latviju rekordātrumā, ir oficiāli pieejami «Apple» apstripinātajos «iDeal» veikalos. «iPad Air» planšetdators ir pieejams sudraba un granītpelēkā krāsā. 16 gigabaitu bezvadu interneta (wi-fi) modelis ir pieejams par 349 latiem (492 EUR), un 16 gigabaitu 4G+ bezvadu interneta (wi-fi) modelis maksās 439 latus (619 EUR).

Pārstāvji norāda, ka «iPad Air» ir piektās paaudzes «Apple» planšetdators, kas ir manāmi pārāks par iepriekšējiem modeļiem gan komforta, gan jaudas ziņā. Tas sver tikai 469 gramus un ir 7,5 milimetru biezs - par 20% plānāks un 28% vieglāks nekā ceturtās paaudzes «iPad».

Lai arī proporcijas ir mazākas, «Apple», neapdraudot efiktivitāti, padarījis planšetdatoru jaudīgāku, norāda uzņēmuma pārstāvji.

64-bit dual-core A7 tehnoloģijas čips, kas ir izmantots «iPad Air», ir divas reizes ātrāks nekā iepriekšējās «iPad» paaudzes produkti, un tiek pielīdzināts personālo datoru procesoru jaudai. Turklāt iekļautais M7 kustību koprocesors apkopo kompasa, akselerometra un žiroskopa datus un veicina jaudas efektivitāti.

Uzlabotā grafika un centrālprocesora (CPU) veiktspēja ļauj koriģēt fotogrāfijas, izmantot aplikācijas un spēles vēl ātrāk nekā iepriekš. Tai pat laikā akumulatora darbības laiks netiek samazināts un ilgst līdz pat desmit stundām.

9,7 collu (24,6 cm) tīklenes («Retina») displejs nodrošina īpaši asas un reālistiskas detaļas un pieejamā «OpenGL ES» 3.0 versija ļauj izbaudīt pat vizuāli sarežģitākos efektus. «iPad Air» ir iebūvēti divi mikrofoni, piecu megapikseļu «iSight» foto kamera un 1080p HD video kamera.

Ierīce nāk komplektā ar «iOS 7» operētājsistēmu, kas iekļauj jaunu lietotāja interfeisu un uzlabotas iezīmes, kā piemēram, kontrolcentru («Control Center»), ziņojumu centru («Notification Center»), uzlabotu daudzfunkcionālismu («Multitasking»), «Airdrop», «Safari», «Siri» un citas. Tomēr viena no galvenajām «iPad Air» iezīmēm ir pieeja «Apple» aplikāciju «e-veikalam» («App Store»), kas piedāvā jau pieejamu gandrīz 500 tukštošus jaunu ipaši radītu aplikāciju klāstu.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu