Latvijā pirmajā ceturksnī astotais straujākais darbaspēka izmaksu kāpums ES (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vidējās stundas darbaspēka izmaksas Latvijā šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, pieauga par 4,7%, kas ir astotais lielākais pieaugums starp visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina jaunākie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Lielākais darbaspēka izmaksu pieaugums pagājušajā ceturksnī reģistrēts Rumānijā - par 8,6%, Igaunijā - par 7,5% un Slovākijā - par 5,5%.

Tāpat kā Latvijā, darbaspēka izmaksas par 4,7% pieauga arī Bulgārijā.

Darbaspēka izmaksas ceturksnī palielinājās visās valstīs, par kurām pieejama informācija, izņemot Spāniju un Portugāli, kur reģistrēts samazinājums attiecīgi 0,7% un 0,3% apmērā, kā arī Slovēniju un Kipru, kur fiksēts kritums par attiecīgi 3,8% un 0,5%

Savukārt Lietuvā darbaspēka izmaksas pieauga 4,8%.

Visā ES vidējās stundas darbaspēka izmaksas pirmajā ceturksnī palielinājās par 1,9%, bet eirozonā - par 1,6%.

Rūpniecībā vidējās stundas darba izmaksas ES pirmajā ceturksnī palielinājās par 3,4%, celtniecībā - par 1,7%, bet pakalpojumu nozarē - arī par 1,7%.

Latvijā rūpniecības nozarē darbaspēka izmaksas palielinājās par 5,6%, celtniecībā - par 5,4%, bet pakalpojumu sektorā - par 4,7%.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu