Latvijā populārākā kāršu spēle ir zolīte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pokerfiches.com

Latvijā populārākā kāršu spēle ir zolīte, ko spēlē gandrīz 64% Latvijas iedzīvotāju, liecina «Triobet.com» veiktā aptauja. Otra visbiežāk spēlētā kāršu spēle ir pokers, ko spēlē apmēram 38%. Savukārt trešajā vietā ir duraki, ko spēlē 33% respondentu.

Lai arī zolīte ir visbiežāk spēlētā kāršu spēle Latvijā, pēdējos gados strauji pieaug pokera spēlētāju skaits. Iespējams, ja līdzšinējos tempos turpināsies šīs spēles spēlētāju pieaugums, tuvākajos gados šī kāršu spēle varētu kļūt populārākā Latvijā.

«Latvieši vienmēr ir bijuši pazīstami kā zolītes spēlētāji. Tādēļ jo interesantāk ir vērot, kā mainās kāršu spēlētāju paradumi un to ikdienā ienāk pasaulē populārākā kāršu spēle pokers.  Arī spēlēšanas biežums ar katru gadu palielinās. To var skaidrot ar iespēju spēlēt kāršu spēles internetā. Turklāt nav nepieciešams savākt vienkopus telpā draugus, to var darīt virtuāli internetā ar reāliem pretiniekiem, kas katrs atrodas pie dažādiem datoriem, pat iespējams citā valstī,» stāsta «Triobet» pārstāvis Kims Petersens.

Tiek pieļauta iespēja, ka kāršu pokera spēlētāju skaits pēdējos trīs gados pieaudzis par piecām sešām reizēm. Tas skaidrojams ar to, ka šī spēle ir populārākā kāršu spēle pasaulē. Savukārt zolītes piekritēju skaits nedaudz samazinājies.

Kā atzina respondenti, lielākoties (aptuveni 70%) kāršu spēles tiek spēlētas internetā speciālajās kāršu «istabās», jo tas ir ērtāk. Turklāt iespējams to darīt jebkurā sev vēlamā laikā. 20% respondentu atzīst, ka šad tad mēdz uzspēlēt arī darba laikā. 

Kāršu spēlētāji galvenokārt ir vīrieši, vecumā no 20 līdz 45 gadiem. Tai pašā laikā no visiem respondentiem aptuveni 15% bija sievietes, kas atzina, ka ik palaikam spēlē kādu no kāršu spēlēm.

Nelatviešu populārākā kāršu spēle ir pokers, tad duraki un citas spēles.

Aptauja tika veikta šā gada sākumā. Tajā piedalījās vairāk nekā tūkstotis regulāro kāršu spēlētāju Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu