Latvijā reģistrēts viens no dārgākajiem sporta auto

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā novembra beigās reģistrēts viens no dārgākajiem sporta auto «Pagani Zonda», šodien ziņo žurnāli «Kas Jauns» un «Privātā Dzīve».

Dārgās automašīnas īpašniece esot SIA «Jacob LV», kuras reģistrētais pamatkapitāls ir 1,4 miljoni latu. Uzņēmuma vienīgais dalībnieks ir kāda Britu Virdžīnu salās reģistrēta firma, bet vienīgais pārstāvis Latvijā — Latvijas Universitātes Civiltiesisko zinātņu katedras mācībspēks Anita Brakša.

Brakša «Privātajai Dzīvei» norādījusi, ka viņa šo automašīnu neizmanto un nav to pat redzējusi. «Viņas vārda parādīšanās saistībā ar «Pagani Zonda» īpašniekiem esot tikai izlīdzēšana draugiem.»

«Pagani Zonda» ir viens no ātrākajiem un dārgākajiem un viens no retākajiem sērijveida ražojumiem pasaulē. 2006. gadā tapuši 72 šā auto eksemplāri.

Kā norāda «Privātā Dzīve», ekskluzīvā itāliešu spēkrata pilns nosaukums ir «Pagani Zonda Rodster F C12S 7.3 Clubsport». Tas apgādāts ar V12, 650 zirgspēku dzinēju. Ātrumu 100 kilometru stundā tas sasniedz 3,6 sekundēs. Auto maksimālais ātrums ir 345 kilometri stundā.

Automobilim ir īpašs karbona šķiedras korpuss, kas tiek gatavots rokām.

Automašīnas cena ir 556 000 eiro (aptuveni 390 750 latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu