Latvija sasniedz ilgāko neatkarības periodu pastāvēšanas vēsturē (212)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:LETA

Šodien aprit 7884 dienas, kopš Latvija ir atguvusi neatkarību, un tas ir par vienu dienu ilgāk, nekā bija lemts pastāvēt pirmajai Latvijas brīvvalstij, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Par godu šai dienai plkst.13.50 no Rātslaukuma uz Brīvības pieminekli dosies Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona Godasardzes rota un Nacionālo bruņoto spēku orķestris, savukārt plkst.14 pie Brīvības pieminekļa notiks svinīgā goda sardzes maiņa un aizsardzības ministra Arta Pabrika uzruna.

«21.marts ir Latvijas Brīvības diena, kad ikvienam iedzīvotājam ir iemesls izjust īpašu prieku, ko sniedz brīvība - pulcēšanās un biedrošanās brīvība, pārvietošanās brīvība, domu, pārliecības, izteiksmes un ticības brīvība,» uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Visi interesenti laipni aicināti plkst.14 piedalīties svinīgajā pasākumā pie Brīvības pieminekļa.

Laika posmā starp Latvijas valsts dibināšanu, 1918.gada 18.novembri, un 1940.gada 17.jūniju, dienu, kad Latviju okupēja padomju karaspēks, bija pagājušas 7883 dienas. No valstiskās neatkarības atjaunošanas 1991.gada 21.augustā līdz 20.martam ir pagājis identisks laika periods.

Gājiena laikā iespējami īslaicīgi autotransporta pārvietošanās ierobežojumi Kaļķu ielā.

Komentāri (212)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu