Latvijā turpinās dzimušo skaita pieaugums (163)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šī gada pirmajā ceturksnī Latvijā reģistrēti 5068 jaundzimušie, kas ir par 358 mazuļiem vairāk nekā pērn šajā pašā laika periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati.

Martā valstī reģistrēti 1694 jaundzimušie, kas ir par 164 vairāk nekā pērnā gada martā. Pēdējo trīs gadu dzimstības pieauguma tendence turpinās, norāda CSP speciālisti.

Tāpat turpinās noslēgto laulību skaita pieaugums. Pirmajā ceturksnī Latvijā noslēgtas 1502 laulības, kas ir par 160 vairāk kā 2013.gada attiecīgā periodā. Martā valstī reģistrētas 540 laulības, kas ir par 40 vairāk kā šajā mēnesī pirms gada. Dzimstības un noslēgto laulību skaita pieaugumu var skaidrot ar to, ka 25 - 30 gadu vecumu sasnieguši astoņdesmito gadu vidū dzimušie, kad vidēji gadā piedzima 41 tūkstotis bērnu, un tas ir divas reizes vairāk nekā pēdējos gados.

Pirmajos trīs mēnešos reģistrēti 7413 mirušie, un tas ir par 817 cilvēkiem mazāk nekā pērnā gada pirmajā ceturksnī. Martā mūžībā aizgājuši 2407 cilvēki.

Dabiskais pieaugums Latvijā joprojām saglabājas negatīvs, un 2014. gada janvārī - martā iedzīvotāju skaits, mirušo skaitam pārsniedzot dzimušo skaitu, samazinājās par 2345 iedzīvotājiem.

Komentāri (163)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu