Latvija Ukrainai nosūtīs medicīnas ierīces un materiālus 29 718 eiro vērtībā (52)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valdība šodien ārkārtas sēdē nolēma nosūtīt dažādas medicīnas ierīces un materiālus Ukrainai 29 718 eiro vērtībā, lai palīdzētu tai novērst nemieru izraisītās sekas.

Veselības ministrijai sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu ir uzdots sagatavot humānās palīdzības kravu no valsts materiālajās rezervēs esošajiem resursiem. Palīdzības kravā tiks iekļautas dažādas medicīnas ierīces un materiāli.

Sākotnēji bija plānots uz Ukrainu sūtīt 100 skābekļa maskas bērniem, 100 skābekļa maskas pieaugušajiem, šujamo materiālu, 100 statīvus ilgstošai šķidruma venozai ievadīšanai, 4000 dažāda izmēra un garuma marles saites, kā arī vienu elpināšanas aparātu 12 830 eiro vērtībā, taču, ņemot vērā, ka situācija Ukrainā ir strauji mainījusies, valdība šodien nelēma par konkrētu medicīnas preču vai ierīču sūtīšanu uz Ukrainu. Saraksts tiks koriģēts sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību.

Kravu ar medicīniskajām precēm uz Ukrainu uzdots nogādāt organizācijai «Latvijas Sarkanais Krusts».

Ministri šodien arī vienojās, ka Latvija atbalsta visa veida palīdzību nemieru izpostītajai Ukrainai.

Kā ziņots, nemieri Ukrainā sākās pagājušā gada novembrī, kad Ukrainas valdība pieņēma lēmumu apturēt sagatavošanās darbus Eiropas Savienības un Ukrainas Asociācijas līguma parakstīšanai. Savukārt pagājušajā nedēļā notika situācijas saasināšanās, kas izraisīja jaunu vardarbības vilni, un tiesībsargājošo iestāžu un protestētāju sadursmju rezultātā bojā gāja vairāki desmiti cilvēku, bet vēl vairāki simti tika ievainoti.

Sestdien Ukrainas parlaments apstiprināja faktu, ka prezidents Viktors Janukovičs ir pats pārtraucis pildīt konstitūcijā noteiktos pienākumus, un izsludināja pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas 25.maijā. Līdz vēlēšanām šos pienākumus pildīs jaunievēlētais parlamenta spīkers Aleksandrs Turčinovs. Tikmēr atstādinātā prezidenta Viktora Janukoviča atrašanās vieta joprojām nav zināma.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu