Latvija uz Ukrainu pagaidām nosūtīs tikai vienu novērotāju (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvija Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) speciālās novērošanas misijā Ukrainā pagaidām nosūtīs vienu novērotāju, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Ministrs pauda, ka ir jāaktivizē EDSO speciālās novērošanas misijas Ukrainā darbs. Latvija bija pieteikusi desmit ekspertus, un pašlaik ir atlasīts viens, ņemot vērā, ka šī misija pagaidām nav liela. Iespējams, ka novērotāju skaits vēlāk tiks palielināts, piebilda Rinkēvičs.

Komisija šodien diskutēja par Latvijas nacionālo pozīciju Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē, kura notiks šā gada 14.aprīlī. Tāpat tika apspriesta pozīcija saistībā ar notikumiem Ukrainā. Šo jautājumu šodien skatīs arī valdība ārkārtas sēdē.

Kā ziņots, Ārlietu ministrija iepriekš informēja, ka Latvija, tāpat kā pārējās ES dalībvalstis, norāda, ka misijai ir jādarbojas visā Ukrainas teritorijā, tostarp Krimā. ES savā paziņojumā EDSO ir stingri nosodījusi nelikumīgo referendumu Krimā, Krimas aneksiju un norādījusi, ka to neatzīs.

Latvija cer, ka speciālā novērošanas misija pēc iespējas ātrāk sāks darbību pieņemtā mandāta ietvaros un tai tiks nodrošināta piekļuve arī Krimai, norādīja Ārlietu ministrija.

Jau ziņots, ka EDSO novērotāji izzinās situāciju desmit pilsētās Ukrainas austrumos un dienvidos.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu