Latvijai otrā vieta, salīdzinot Olimpiādē iegūto medaļu skaitu pret IKP (71)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pateicoties Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītām četrām godalgām, Latvija visu valstu vērtējumā ieņem otro vietu, ja attiecina iegūto medaļu skaitu pret 100 miljardiem dolāru valsts iekšzemes kopprodukta (IKP).

Kā zināms, Latvija nupat aizvadītajā Olimpiādē ieguva divas sudraba un divas bronzas godalgas, kopējā medaļu vērtējumā ierindojoties 23. vietā. Tikmēr triumfēja Krievija, kas Sočos izcīnīja 33 medaļas, no tām 13 zelta.

Tomēr, attiecinot Olimpiādē iegūto cēlmetālu skaitu pret 100 miljardu dolāru lielu IKP, Latvija medaļu vērtējumā atrodas augstajā otrajā vietā aiz Slovēnijas, kura olimpiskajās spēlēs izcīnīja pa divām zelta un sudraba, kā arī četras bronzas godalgas.

Tikmēr Krievija atrodas vien 12. vietā, kamēr vēl zemāk ir tādas lielvalstis kā Vācija, Francija un ASV.

Savukārt, ja iegūto medaļu skaitu attiecina pret vienu miljonu iedzīvotāju, Latvija ar 1,84 medaļām atrodas ceturtajā vietā aiz Norvēģijas, Slovēnijas un Austrijas, bet priekšā tādām valstīm kā Zviedrija, Nīderlande, Šveice, Somija un Krievija.

Latvijai šīs Ziemas olimpiskās spēles bija veiksmīgākās valsts pastāvēšanas vēsturē.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu