Latvijas Astrologu asociācija aicina nemaldināt izglītības jautājumos (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas astrologu asociācijas (LASTRA) pavasara kopsapulcē tika spriests par nekorektu informāciju un maldināšanu attiecībā uz astroloģiskās izglītības jautājumiem Latvijā. Astroloģiskā izglītība ir interešu, neformālā izglītība un tajā nav iespējams iegūt ne bakalaura, ne maģistra, ne doktora grādu, kā to piedāvā atsevišķas astroloģijas skolas.

http://www.aiknc.lv/lv/search.php).

Arī pasaulē astroloģija nav pieskaitāma pie akadēmiskās izglītības. Ja arī būtu citādāk, tad - jebkurā gadījumā, arī citā valstī iegūts diploms ir Latvijā «jāatzīst» atbilstoši Latvijas likumdošanai. «Izglītības likums» nosaka, ka jāveic ekspertīze. Ārvalstīs izsniegto izglītības dokumentu, kā arī ārvalstīs iegūtos akadēmiskos grādus apliecinošu dokumentu ekspertīze tiek veikta, pamatojoties uz izglītības dokumentu vai akadēmiskos grādus apliecinošo dokumentu īpašnieka, attiecīgo izglītības iestāžu, valsts institūciju, darba devēju vai profesionālo organizāciju iesniegumu. Ārvalstīs izsniegto izglītības dokumentu, kā arī ārvalstīs iegūtos akadēmiskos grādus apliecinošu dokumentu ekspertīzi veic Akadēmiskās informācijas centrs.

Latvijas Astrologu asociācija aicina nemaldināt attiecībā uz izglītības grādu iegūšanu, kā arī neizmantot zinātniskos grādus, kas nav atzīti likumā noteiktā kārtībā. Tāpat arī asociācija aicina topošos astroloģijas skolu audzēkņus apzināties, ka astroloģija ietilpst interešu izglītības kategorijā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu