Latvijas Banka samazina procentu likmes (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Bankas padome šodien nolēma samazināt Latvijas Bankas noteiktās procentu likmes, preses konferencē pēc padomes sēdes informēja centrālās bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Jaunās procentu likmes būs spēkā no 24.septembra.

Latvijas Bankas refinansēšanas likme samazināta no 2% uz 1,5%.

Latvijas Bankas aizdevumu iespējas uz nakti procentu likme, aizdevumu izmantojot ne vairāk kā piecas darba dienas iepriekšējās 30 dienās, samazināta no 2,5% uz 2%.

Aizdevumu iespējas uz nakti procentu likme, aizdevumu iepriekšējās 30 dienās izmantojot ne vairāk kā desmit darbadienas, samazināta no 4,75% uz 3,5%.

Aizdevumu iespējas uz nakti procentu likme, aizdevumu izmantojot vairāk nekā desmit darba dienas iepriekšējās 30 dienās, samazināta no 7% uz 5%.

Banku noguldījumu iespēju likmes nav mainītas. Banku noguldījumu iespējas uz nakti Latvijas Bankā procentu likme saglabāta 0,05%, bet banku noguldījumu iespējas uz septiņām dienām Latvijas Bankā procentu likme - 0,075%.

Bankām noteiktā obligātā rezervju norma nav mainīta.

Lēmums samazināt Latvijas Bankas noteiktās procentu likmes pieņemts, jo inflācijas rādītāji Latvijā ir zemāki, nekā iepriekš prognozēts, un tautsaimniecības attīstības temps nerada riskus cenu stabilitātei vidējā termiņā, taču kreditēšanas attīstības tendences ir vājākas, nekā iepriekš plānots, informēja Latvijas Bankas prezidents.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu