Latvijas basketbolistēm ceturtā uzvara EČ kvalifikācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra E apakšgrupas spēlē šovakar «Arēnā Rīga» Latvijas izlases basketbolistes ar 70:44 pārspēja Luksemburgas valstsvienību.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 16 punktiem bija Liene Jansone, kura izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas, 15 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Sabīnes Niedolas kontā, bet desmit punktus guva Ieva Krastiņa. Luksemburgas komandā ar 14 punktiem izcēlās Nadja Mossonga.

Latvijas basketbolistes jau no pirmajām minūtēm apliecināja favorītu statusu, pirmo ceturtdaļu pebeidzot ar +11 (20:9). Lai gan mača turpinājumā pārsvars tik strauji vairs nepieauga, tomēr šaubas par cīņas uzvarētāju nevienam neradās.  

Citā E apakšgrupas mačā šovakar Grieķijas izlases basketbolistes izbraukumā ar 66:52 pieveica Somijas valstsvienību.

EČ kvalifikācijas E apakšgrupas kopvērtējums

1. Itālija               4 - 1
2. Latvija            4 - 2
3. Grieķija            3 - 2
4. Somija             3 - 3
5. Luksemburga   0 - 6

Nākamo Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli latvietes aizvadīs 7. jūlijā Grieķijā, bet pēdējā mačā 11. jūlijā Latvijas valstsvienība savā laukumā uzņems Somijas basketbolistes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu