Latvijas basketbolistes mača galotnē zaudē Ungārijai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pārbaudes spēlē, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, šodien Latvijas sieviešu basketbola izlases izbraukumā Šopronā ar 56:59 piekāpās Ungārijas valstsvienībai.

Rezultatīvākā Latvijas komandā ar 13 punktiem bija Ieva Krastiņa, 11 punktus pievienoja Aija Putniņa, bet desmit punktus sakrāja Kristīne Kārkliņa.

Spēlē pret Latvijas komandu ungārietes lika lietā savu fizisko pārākumu gandrīz visās pozīcijās, un mūsējām punkti nāca ar lielām grūtībām. Turklāt Latvijas izlasei nevarēja palīdzēt Liene Jansone, kura saudzēja ceturtdien savainoto pirkstu, un Līga Šurkusa.

Toties otrajā puslaikā latvietes adaptējās. Trešajā ceturtdaļā rezultāta starpība vairākkārt tika samazināta līdz pieciem punktiem, tomēr lūzumu nostiprināt neizdevās un mājinieces atjaunoja itin komfortablu pārsvaru. Pēdējā ceturtdaļā pakaļdzīšanās bija sekmīgāka, un īsi pirms beigām latvietes izlīdzināja rezultātu (56:56). Pēdējā minūtē ungārietes izšķirošos punktus guva ar soda metieniem, bet divi pēdējie Latvijas komandas uzbrukumi nebija sekmīgi  - 56:59.

Atgādinām, ka ceturtdien turpat Šopronā Latvijas izlases basketbolistes ar 62:68 piekāpās Slovākijas valstsvienībai.

Iepriekšējās pārbaudes spēlēs pirms divām nedēļām Paņevežā Latvijas izlase zaudēja Baltkrievijai ar 69:74, bet uzvarēja Lietuvu ar 77:74. Pagājušajā nedēļas nogalē vienīgajā pārbaudes mačā savā laukumā Latvijas basketbolistes ar 74:79 zaudēja Lietuvai.

Pēdējā pārbaude pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Latvijas komandai paredzēta Kauņā no 6. līdz 8. jūnijam, kur pārbaudes turnīrā pretiniecēs būs Lietuvas, Spānijas un Zviedrijas izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu