Latvijas basketbolistes pārbaudes spēles pret Nīderlandi aizvadīs Cēsīs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nākamajā nedēļas nogalē plānotās Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības pārbaudes spēles pret Nīderlandi risināsies Cēsīs, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Mači notiks 18. un 19. maijā, bet pirmo no spēlēm tiešraidē translēs arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanāls.

Tāpat LBS vēsta, ka veselības problēmu dēļ dalību treniņnometnē, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, beigušas Dita Rozenberga un Rūta Veidere.

«Pirmajos trijos treniņos labu iespaidu radījusi Linda Rubene. Amerikā viņa kļuvusi fiziski spēcīgāka, jūtama liela vēlēšanās spēlēt, cīnīties. Pēdējā laikā Lindai vairāk iznācis spēlēt ceturtajā pozīcijā, paskatīsimies, kādu pienesumu komandai viņa varētu dot,» izteicies izlases galvenais treneris Aigars Nerips. «Nedēļas beigās gaidām Elīnu Babkinu un Aneti Horeliku, kura tikko kļuvusi par Nīderlandes čempioni. Priecē tas, ka Anete sezonas svarīgākajās spēlēs sakrājusi ļoti labu statistiku.»

Pirmo pārbaudes spēli sagatavošanās ciklā Latvijas basketbolistes aizvadīs sestdien, kad Lietuvas pilsētā Alītā sacentīsies ar Baltkrieviju.

Uz šo maču Latvijas izlase dosies 13 spēlētāju sastāvā: Kristīne Kārkliņa, Anda Eibele, Ieva Krastiņa, Baiba Eglīte, Kristīne Silarāja, Kitija Laksa, Sabīne Niedola, Zane Jākobsone, Dita Liepkalne, Ieva Kūlīte, Liene Jansone, Aija Brumermane un Līga Šurkusa.

«Alītā ne tikai spēlēsim, bet arī turpināsim trenēties, lai nezaudētu laiku. Brīvdiena būs tikai svētdien,» uzsvēris Nerips. «Mājās paliek meitenes, kuras dažādu iemeslu dēļ maz trenējušās - Linda Rubene, Laura Audere, Asnāte Fomina. Visas šajās dienās darbosies pēc individuālā grafika.»

Kā ziņots, pēc pārbaudes spēlēm ar Baltkrieviju un Nīderlandi 25. maijā «Arēnā Rīga» Latvijas izlase aizvadīs maču pret Lietuvu, bet maija beigās un jūnija sākumā latvietes piedalīsies pārbaudes turnīros Zviedrijā un Čehijā.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30. jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu