Latvijas basketbolisti spēles galotnē zaudē Gruzijai (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas valstsvienības basketbolisti šodien «Arēnā Rīga» Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar 70:73 zaudēja Gruzijas izlasei, tādējādi vēl nenodrošinot vietu finālturnīrā.

Rezultatīvākie Latvijas komandā ar 15 punktiem bija Kaspars Bērziņš un Dairis Bertāns, bet 14 punkti bija Mārtiņa Meiera rēķinā. Gruzijas izlases labā 17 punktus guva Manučars Markoišvili, bet pa 15 punktiem sakrāja Džeikobs Pallens un George Cincadze.

Jau no pirmajām minūtēm bija jūtama šīs spēles nozīme, tomēr neveiksmes uzbrukumā Latvijas izlase pirmajā ceturtdaļā kompensēja ar teicamu aizsardzību (13:7). Otrās ceturtdaļas sākumā Latvijas basketbolistiem izdevās panākt 20:12, taču tad astoņus punktus pēc kārtas guva Gruzijas izlases amerikānis Pallens (20:20). Turpinājumā iespēlējās arī Pačulija, kurš palīdzēja gruzīniem veikt izrāvienu 11:0 un lielajā pārtraukumā latvieši devās ar -7 (24:31).

Līdz trešās ceturtdaļas vidum Latvijas izlasei palēnām izdevās sadeldēt rezultāta starpību līdz minimumam (34:35), bet pēdējā minūtē mājiniekiem pat izdevās atgūt vadību (44:43), tomēr pirms pēdējām desmit minūtēm atkal bija -3 (45:48). Pēdējās ceturtdaļas vidū Latvijas komandai bija jau septiņu punktu deficīts (55:62), tomēr pēdējās minūtes sākumā latviešiem bija tikai -3 (67:70).

25 sekundes līdz finālsvilpei Edgars Jeromanovs realizēja vienu no diviem soda metieniem (68:70), uz ko Viktors Sanikidze atbildēja ar to pašu (68:71). 15,6 sekundes līdz mača beigām Strēlnieks ar diviem sodiņiem panāca -1, taču pēc neveiksmīga mājinieku presinga Pačulija trieca bumbu grozā no augšas (70:73). Pēdējās sekundēs neizšķirtu varēja panākt Strēlnieks un Kuksiks, tomēr viņu metieni nebija sekmīgi.

Līdz ar to Gruzija kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, bet Latvijas izlasei, lai to paveiktu, pēdējā kvalifikācijas mačā otrdien būs obligāti jāuzvar Rumānijā.

Citā D apakšgrupas mačā šovakar Bosnijas un Hercegovinas izlase savā laukumā uzņems Rumānijas basketbolistus.

D apakšgrupas kopvērtējums

1. Bosnija un Hercegovina 5 - 2
2. Gruzija 5 - 2
3. Latvija 4 - 3
4. Nīderlande 2 - 5
5. Rumānija 1 - 5

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu