Latvijas basketbolistu pretinieki EČ kvalifikācijā paliek bez NBA spēlētāja (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases pretiniecei Zviedrijai šovasar gaidāmajā 2015. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nāksies iztikt bez savas zvaigznes Junasa Jerebko, vēsta vietējā federācija.

Jerebko nolēmis vasarā pēc iespējas labāk sagatavoties jaunajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai.

«Tas mums ir liels zaudējums. Tāpat mūsu cerības iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā ietekmējis Džefrija Teilora savainojums,» izteicies Zviedrijas izlases galvenais treneris Vedrans Bosničs. «Visticamākais, ka Ahilleja cīpslas traumas dēļ viņam nāksies izlaist atlases turnīru.»

27 gadus vecais Jerebko 2009. gadā ar 39. numuru tika izvēlēts NBA draftā, kad viņu izraudzījās Detroitas «Pistons». Šosezon viņš piedalījies 52 spēlēs, kurās uzbrucējs guvis 3,6 punktus un izcīnījis 2,3 atlēkušās bumbas.

Kā zināms, Zviedrija nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā cīnīsies vienā apakšgrupā ar Latviju, Rumāniju un Slovākiju.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā 26 komandas septiņās apakšgrupās laika posmā no 10. līdz 27. augustam izspēlēs kvalifikācijas ciklu, cīnoties par 13 ceļazīmēm uz finālturnīru. Līdz ar to sacensībām automātiski kvalificēsies visu apakšgrupu uzvarētājas, kā arī sešas no septiņām otrajām vietām.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā Zviedrija ierindojās 13. vietā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu