Latvijas bedres pa nakti ir «uzziedējušas» (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šorīt uz bedrainajiem Latvijas pilsētu ceļiem Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Tukumā, Ogrē, Siguldā, Alūksnē, Jēkabpilī, Preiļos, Rēzeknē, Daugavpilī un Ludzā uzziedējušas košas atraitnītes. Ar pavasarīgajiem ziediem pilsētas ceļu bedres izrotājuši optikas salonu «Metropole» entuziastiskie darbinieki.

Vislatvijas atraitnīšu stādīšanas akcija pilsētas ceļu bedrēs jau aizvadītajā, 2012. gadā, izpelnījās plašu iedzīvotāju atbalstu šādam klusam, bet pozitīvam «puķu protestam», jo, kā ik pavasari, bedres sadusmojušas ne vienu vien iedzīvotāju. Agrā rīta stundā optikas salonu kolektīvs vairākās Latvijas pilsētās, izmantojot ap 1500 litru kūdras, 100 bedrēs iestādīja košās atraitnītes.

«Kā solījām pērn, arī šogad esam likuši bedrainajiem ceļiem uzziedēt pavasarīgā krāšņumā, tā brīdinot gājējus, velo, moto, autobraucējus par bedrēm, ko tie, iespējams, nebūtu paguvuši ieraudzīt, tomēr, iebraucot tādā, būtu kaitējuši sev vai savam braucamajam. Lai gan, iestājoties pavasarim, esam novērojuši bedru lāpīšanas darbus no atbildīgo struktūru puses, tomēr varu norādīt kādu interesantu sakritību - šī gada atraitnīšu stādīšanas akcijas laikā paguvām ar stādiņiem appušķot tās pašas bedres, ko pērn,» norāda Jānis Kossovičs, optikas salonu «Metropole» direktors un puķu akcijas rīkotājs.

Puķu akcijas rīkotājs bedres izrotāja uz Rīgas ielām, taču tūlīt pēc tam puķu stādīšanas komanda devās uz Rīgas Domi, lai arī pilsētas mēram Nilam Ušakovam nodotu grozu pildītu ar atraitnītēm. «Tas ir simbolisks žests, kas aicina pievienoties akcijai, un, ja pašvaldībai nav pa spēkiem ielas salabot, tad vismaz ar šīm puķēm varēs atzīmēt bedres,» uzsver Kossovičs.

Akcijas rīkotāji mudina ceļu uzturētājus un pašvaldības veikt savus darbus daudz atbildīgāk un, ja situācija nemainīsies arī nākamajā gadā sola izpušķot Latvijas nesmukās bedres.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu