Latvijas biatlonisti ārpus labāko četrdesmitnieka PK posma 20km distancē (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlonists Edgars Piksons ceturtdien ieņēma 41. vietu Zviedrijā notiekošajās Pasaules kausa sezonas pirmajās individuālajās sacensībās, tikai par četrām sekundēm atpaliekot no ieskaites punktu zonas.

Piksons 20 kilometru distanci veica 56 minūtēs un 23,3 sekundēs, pieļaujot tikai vienu kļūdu četrās šautuvēs, tomēr solis nebija tik ātrs, lai varētu iekļūt to 40 sportistu pulkā, kuri nopelnīja Pasaules kausa ieskaites punktus.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts Martēns Furkāds no Francijas, no kura Piksons atpalika par sešām minūtēm un 12,4 sekundēm. Otro un trešo vietu individuālajās sacensībās izcīnīja Austrijas biatlonisti, attiecīgi Simons Eders un Daniels Mezotičs.

Tikmēr citi Latvijas sportisti ierindojās zemāk - 44. vietā finišu ar sešām kļūdām šaušanā sasniedza Andrejs Rastorgujevs, bet Rolands Pužulis kopumā četrās šautuvēs pieļāva divas kļūdas un finišēja tikai 95. pozīcijā. Kopumā finišu sasniedza 103 biatlonisti.

Jau vēstīts, ka iepriekš ceturtdien Latvijas biatloniste Žanna Juškāne 15 kilometru individuālajā braucienā ieņēma 63. pozīciju.

Pirmo jaunās sezonas posmu pagājušās nedēļas svētdienā uzsāka jaukto stafešu sacensības, kurās triumfēja Čehijas komanda, bet Latvijas kvartets - Juškāne, Inga Paškovska, Rastorgujevs un Praulītis - ierindojās 24. vietā 26 valstu konkurencē.

Posma turpinājumā piektdien un sestdien notiks sprinta sacensības, bet svētdien - iedzīšana.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu