Latvijas biatlonistiem gatavošanos PK posmiem «iegriezis» sniega trūkums

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas biatlonistiem gatavojoties jaunā gada Pasaules kausa (PK) posmiem, no kuriem tuvākais trešdien sāksies Oberhofā (Vācijā), pamatīgu robu iegrieza sniega trūkums, kā dēļ nācies mainīt plānus un meklēt sniegu citviet, aģentūrai BNS pastāstīja izlases galvenais treneris Intars Berkulis.

Sākotnēji bija plānots, ka biatlonisti trenēsies mājās, taču Latvijā neesot piemērotiem apstākļiem, treniņu iespējas meklētas citur. «Andrejs Rastorgujevs un Arturs Koļesņikovs visu svētku laiku pavadīja un trenējās Itālijā kalnos, pārējie brauca uz Otepi (Igaunijā), kur bija pieejams neliela pāris kilometrus gara sniega trase. Šādas pārmaiņas plānos, protams, ir problemātiskas, jo jau sezonas sākumā mums «iegriezis» līdzīgas problēmas,» pastāstīja treneris.

Viņš atturējās spriest, cik būtiski izmaiņas ietekmēs biatlonistu sniegumu, taču neviens šobrīd izcilā sportiskajā formā nav. «Pirmajā posmā Oberhofā noteikti viegli neies, bet uz nākamajiem posmiem vajadzētu būt labāk,» uzskata Berkulis. Oberhofā notiks 2011./2012. sezonas ceturtais PK posms, kam sekos posmi Novomesto (Čehijā) un Antholcā (Itālijā).

Oberhofā gatavojas startēt tikai Latvijas biatlonisti, jo biatlonistes nav izpildījušas PK kvalifikācijas noteikumus. «Stafetē ceturtdien, ja nekas būtiski nemainīsies, startēs Rastorgujevs, Edgars Piksons, Koļesņikovs un Rolands Pužulis. Pirmie trīs pēc tam skries arī sprintu. Bricis šoreiz nepalīdzēs, jo mums tomēr ir jaunie puiši, kuriem jākrāj pieredze. Dāmas diemžēl PK posmiem vairs nav kvalificējušās, tāpēc viņas startēs IBU kausa posmā Itālijā,» sastāva aprises ieskicēja Berkulis.

Vērtējot sezonas pirmo pusi, Berkulis atzina, ka gada beigas nav izdevušās, lai gan sākums, tam pašam Rastorgujevam bijis labs un cerīgs. «Beigās pēdējās sacensībās netrāpījām ar slēpēm. Pagaidām ir grūti sacensties svaigā sniegā, kāds bija pēdējā posmā Hohfilcenē. Arī tas, ka neilgi pirms sezonas sākuma tā paša sniega trūkuma dēļ bija limitētas iespējas trenēties, atstāja savu iespaidu. Turpināsim strādāt un cīnīties. Mērķis ir vecais - tikt pie ieskaites punktiem,» sarunas noslēgumā piebilda Berklulis.

Sezonas pirmajā posmā Estersundā Rastorgujevs sprintā ieņēma 27. vietu, bet pēc tam iedzīšanā bija 33., taču vairāk pie ieskaites punktiem, ko saņem 40 labākie katrās sacensībās, ne viņš, ne kāds cits no Latvijas biatlonistiem netika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu