Latvijas biatlonistiem neveiksme arī sprintā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Trīs Latvijas biatlonisti šodien Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā desmit kilometru sprinta sacensībās nespēja iekļūt labāko 60 vidū un nekvalificējās iedzīšanas distancei.

No latviešiem labāko rezultātu sasniedza ilggadējais izlases līderis Ilmārs Bricis, kurš jau beidzis profesionālo karjeru un šosezon ir Lietuvas izlases treneris-konsultants. Bricis savās otrajās individuālajās sacensībās šosezon divās šaušanās pieļāva trīs kļūdas un ieņēma 81. vietu.

Tikmēr Edgars Piksons šaušanās kļūdījās divas reizes un finišēja 91. vietā, bet Jānis Bērziņš ar trim kļūdām ieņēma 100. pozīciju 102 sportistu konkurencē.

Uzvaru izcīnīja pazīstamais norvēģis Emīls Hegle Svendsens, kurš kļūdījās vienu reizi. Finišā Bricis uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 39,9 sekundes, Piksons atpalika par četrām minūtēm un 27,9 sekundēm, bet Bērziņš - piecas minūtes un 48,5 sekundes.

Otro vietu sacensībās ieņēma francūzis Simons Furkāds, kurš kļūdījās trīs reizes un Svendsenam zaudēja 2,7 sekundes, bet vēl par 6,9 sekundēm lēnāks bija Simona brālis Martēns Furkāds.

Kā ziņots, posms trešdien sākās ar 15 kilometru distanci sievietēm, kurā Latvijas biatlonistes Žanna Juškāne un Baiba Bendika pārliecinoši ieņēma pēdējās divas vietas - Juškāne ierindojās 87. vietā, bet Bendika palika pēdējā, 88. pozīcijā. Ceturtdien notikušajās 20 kilometru sacensībās vīriešiem Bērziņš ieņēma 78. vietu, Bricis ierindojās 95. pozīcijā, bet Piksons no sacensībām bija spiests izstāties. 7,5 kilometru sprinta sacensībās sievietēm piektdien Juškāne ieņēma 63. vietu, bet Bendika finišēja 90. pozīcijā, tādejādi Latvijas biatlonistes iedzīšanai nespēja kvalificēties.

Posms noslēgsies svētdien, kad tiks sadalītas medaļas iedzīšanas distancēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu