Latvijas BMX dubultuzvara Eiropas čempionāta kopvērtējumā (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis Eiropas čempionāta noslēdzošajā, 12. posmā Beļģijā svētdien nodrošinājis otro vietu sezonas kopvērtējumā, kurā viņu apsteidzis vienīgi divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs.

Treimanis otro vietu sezonas kopvērtējumā nodrošinājis neskatoties uz to, ka 12. posma finālā viņš piedzīvoja smagu kritienu un bija spiests samierināties ar ieskaites astoto vietu.

Tikmēr otro vietu svētdienas posmā izcīnīja cits Latvijas pārstāvis Rihards Veide.

Latvijas Ritenbraukšanas federācija (LRF) ziņo, ka Treimanis pēc piedzīvotā kritiena tika nogādāts slimnīcā. Sīkāka informācija par gūtajām traumām būs zināma nedaudz vēlāk, bet jau tagad zināms, ka valmierietim nāksies izlaist pasaules čempionātu Jaunzēlandē.

Pirms tam sestdien Treimanis un Veide čempionāta 11. posmā izcīnīja Latvijai dubultuzvaru.

Eiropas čempiona titulu elites grupā jau Rīgas posmos jūnija sākumā nodrošināja Štrombergs, kurš šobrīd ASV aktīvi gatavojas pasaules čempionātam un Beļģijas sacensībās nepiedalījās.

Sezonas kopvērtējumā Štrombergs svinēja uzvaru ar 351 punktu, bet Treimanis, kurš par čempionu kļuva pērn, ar 311 punktiem ierindojās otrajā vietā. Veide ar 275 punktiem palika ceturtajā vietā, bet sestais ar 230 punktiem bija Toms Mankus.

Tikmēr elites grupā sievietēm Sandra Aleksejeva svētdien nespēja tikt līdz pusfinālam un sezonu noslēdz kopvērtējuma 14. vietā, bet junioru grupā puišiem Kristens Krīgers šoreiz palika aiz fināla robežas, bet sezonas kopējā ieskaitē viņam ceturtā vieta.

Kamēr elites vīri un sievietes, kā arī juniori Beļģijā aizvadīja Eiropas čempionāta noslēdzošo posmu, tikmēr bērnu, jauniešu un amatieru grupās šajā nedēļas nogalē norisinājās Eiropas čempionāta sacensības. Ja sestdien par Eiropas čempionu B-11 grupā kļuva Ronalds Rītiņš, bet G-7 grupā meitenēm nepārspēta palika Paula Kibare, tad svētdien bronzas godalgu B-15 grupā puišiem pievienoja Helvijs Babris.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu